Ostani doma
TV novosti
'Zovi doktora!', nova sezona sjajne igrane serije ove jeseni na programu je RTL-a!

JEDAN I JEDINI

'Zovi doktora!', nova sezona sjajne igrane serije ove jeseni na programu je RTL-a!

On nije svetac, ali je odličan doktor!

Hugh Knight (Rodger Corser) pametan je, nadaren, šarmantan i, čini se, nepogrešiv kardiokirurg. No Knight će ubrzo shvatiti da njegov hedonistički način života bez pravila ipak nije održiv i dekadencija će mu se obiti o glavu. Medicinski sud ne odobrava njegovo ponašanje i odluči ga kazniti poslavši ga na selo, u njegov rodni Whyhope, gdje će godinu dana obavljati posao liječnika opće prakse. Naravno, to je veliki udarac za karijeru talentiranog kirurga. Povrh toga, sada će ponovno biti okružen s obitelji od koje je pobjegao, bivšim prijateljima, neobičnim kolegama i pacijentima, bratom koji je ostao u njegovoj sjeni te nedavno udanom bivšom djevojkom.

Odmah na početku potrebno je naglasiti da „Zovi doktora“ nije potresna i dramatična medicinska serija, koja sebe doživljava jako ozbiljno, već je neobično duhovita, zabavna i prije svega šarmantna serija, koja je odučila izabrati neki drugi put uspjeha, što ipak ne znači da neće probati zaroniti i u ozbiljnije teme, no čak i tada to čini na neki svoj, lepršaviji način. Već prvim gledanjem osvaja s lakoćom, prvenstveno zahvaljujući simpatičnim likovima, poput Rodgera Corsera kao Hugha Knighta, Ryana Johnsona, kao Hughovog brata Matta, Tine Bursill kao njihove majke Meryl te Nicole da Silve kao Charlie, koju će neki prepoznati kao policajku Stellu Dagostino, za koju je bila i nagrađena, u seriji u kojoj se proslavio i Rodger Corser kao Lawson Blake.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za odabir rola bila je zadužena Kirsty McGregor, koje bila glavna osoba i za izbor rola u „Modernoj obitelji“ pa s obzirom na sjajan posao koji je obavila za humorističnu seriju, nije čudno da je i u ovoj napravila pravu selekciju. Prva sezona ove aktualne australske serije prikazana je 2016. na Nine Network kanalu u Australiji, dok je četvrta krenula u veljači ove godine. Hvaljena serija nominirana je i za mnoge nagrade. Pa je tako casting direktorica Kirsty McGregor nominirana na Casting Guild of Australia u kategoriji najboljeg castinga u TV drami, Tina Bursill nominirana je za dvije AACTA nagrade, dok je serija dobila čak 16 nominacija na Logie Awards – Ryan Johnson u kategoriji sporednog glumca, Shalom Brune-Franklin, koja tumači Aoife, u kategoriji najboljeg novog talenta, Rodger Corse u kategoriji TV osobe, a serija u kategoriji najbolje i najpopularnije TV drame, što samo potvrđuje da se radi o iznimnoj TV poslastici.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!