Ostani doma
TV novosti
U filmskom klasiku 'Dvanaestorica žigosanih' glumile su najveće muškarčine Hollywooda, tko bi njih mogao dostojno zamijeniti u remakeu?

Ma tko njih može zamijeniti?!

U filmskom klasiku 'Dvanaestorica žigosanih' glumile su najveće muškarčine Hollywooda, tko bi njih mogao dostojno zamijeniti u remakeu?

Redatelj hitova 'Fury' i 'Suicide Squad' nema nimalo lak zadatak

Odlična postava vrhunskih karakternih glumaca, od kojih većina nažalost više nije među živima, i izvrsno napisan scenarij pun ekstremnog nasilja, učinila su film 'Dvanaestorica žigosanih' u startu najboljim ratnim klasikom, a ubrzo po izlasku i pravim kultnim filmom.

Lee Marvin utjelovio je bojnika Reismana, čovjeka briljantne vojne izobrazbe, ali loše one kućne, koji je dobio zadatak naći dvanaestero vojnih osuđenika na smrt i pripremiti ih za samoubilačku misiju iza neprijateljskih linija. Kako je Lee Marvin i sam bio veteran Drugog svjetskog rata pomagao je drugim glumcima u kreiranju realističnijeg prikaza borbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Charles Bronson glumio je Josepha Wladislawa, vojnika poljsko-njemačkog podrijetla osuđenog na smrt vješanjem jer je tijekom službe počinio ubojstvo. Wladislaw nije mogao podnijeti što liječnik ne želi pomoći teško ranjenima, pa ga je smaknuo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DQCollector (@dqcollector) on May 29, 2020 at 10:31am PDT

Jim Brown, sportska zvijezda u glumačkoj postavi, i još uvijek živuća, utjelovio je još jednog ubojicu, Roberta T. Jeffersona, koji je osuđen zbog ubojstva napadača koji su ga htjeli kastrirati. Zanimljivo je kako je Jim Brown objavio umirovljenje od profesionalne karijere igrača američkog nogometa baš tijekom snimanja filma, te nakon toga nastavio usješnu glumačku karijeru.

Telly Savalas portertirao je izuzetno problematičnog rasista i šovinista Archera J. Maggotta koji u vjeri pronalazi razna opravdanje za svoja zlodjela, a misija mu je svijet osloboditi od grešnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Mitchell (@paulinreallife) on May 25, 2020 at 4:27pm PDT

Najzabavnijeg člana problematične ekipe, Vernona Pinkleya utjelovio je nenadmašni Donald Sutherland, kojeg nasreću zdravlje još uvijek dobro služi. Pomalo priglupi Vernon osuđen je na trideset godina zatvora jer je „seksualno uznemiravao ljude“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by a.daily.scene (@a.daily.scene) on Sep 18, 2020 at 6:38pm PDT

Producentska kuća Warner Bros naručila je od Davida Ayera, redatelja filmskog hita 'Suicide Squad', da napiše scenarij i režira remake kultnog ratnog klasika. Ayer je ambiciozan oko ovog projekta i tvrdi kako ima potencijal čak i za uspješnu akcijsku franšizu, a radnju bi prebacio u današnje vrijeme.

"Ta bi franšiza mogla biti u stilu ‘Nemoguće misije’, čak i ‘Brzih i žestokih’ gdje sam za prvi film napisao scenarij. Izgradili bi skupinu jakih likova, a onda bi ih gledali kako pomažu jedni drugima i kako izluđuju jedni druge", izjavio je Ayer za magazin Deadline.

Koga će odabrati za tako opake i problematične zločince spremne na samoubilačke misije, ostaje nam nagađati, no obožavatelji filma smatraju kako da su glumci originalnog filma bili muškarci drugačijeg kova, te da će ih teško itko od današnjih muškaraca moći dostojno zamijeniti.

Filmski klasik 'Dvanaestorica žigosanih' ne propustite gledati u subotu u 20:15 na RTL2.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!