Ostani doma
TV novosti
Zla tama nadvila se nad Hogwarts i donijela smrtnu opasnost: 'Harry Potter i zatočenik Azkabana' danas na RTL-u!

danas u 13:45

Zla tama nadvila se nad Hogwarts i donijela smrtnu opasnost: 'Harry Potter i zatočenik Azkabana' danas na RTL-u!

Ne propustite treći dio čarobnjačke filmske sage 'Harry Potter i zatočenik Azkabana' danas u 13:45 na RTL-u

Režiju trećeg filmskog nastavka o obožavanom mladom čarobnjaku Potteru potpisuje Alfonso Cuarón za kojeg je zanimljivo kako prije toga nije pročitao knjigu niti pogledao prva dva filma. Vjerojatno stoga u ovome nastavku po prvi put vidimo toliko mračne scene Harryjevog odrastanja. Zanimljivo je i to kako je ovo je posljednji nastavak Harry Pottera koji je objavljen i u VHS izdanju.

Umjesto preminulog Richarda Harrisa ulogu profesora Dumbledorea preuzeo je Michael Gambon. Uz ukupno 31 nominacije za nagrade, od kojih su dvije nominacije za Oscara, film je dobitnik 11 nagrada, među kojima su Art Directors Guild, BMI i BAFTA.

Sirius Black je pobjegao iz Azkabana i dolazi po Harryja Pottera!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Harry, Roni i Hermione, sada već tinejdžeri, nakon ljetnih praznika vraćaju se u školu čarobnjaštva i vještičarenja Hogwarts. Ali Harryjeva sudbina, baš kao i čitave zajednice čarobnjaka, postaje neizvjesna kada zloglasni Sirius Black, koji je osuđen zbog pomaganja Lordu Voldemortu i ubojstva 13 osoba jednom jedinom kletvom, pobjegne iz čarobnjačkog zatvora, tvrđave Azkaban.

Jedini trag Siriusovog odredišta bile su Blackove riječi, koje su čuli čuvari Azkabana, a koje je promumljao u snu; „On je u Hogwartsu... on je u Hogwartsu". Što znač da sada, čak ni među zidovima moćnog Hogwartsa, Harry više nije siguran.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!