Ostani doma
TV novosti
Na kanalu RTL Crime gledajte vrhunsku horor-seriju genijalnoga Guillerma Del Tora 'Virus'
Instagram/thestrainfx

PON - PET u 23:20

Na kanalu RTL Crime gledajte vrhunsku horor-seriju genijalnoga Guillerma Del Tora 'Virus'

Prvu epizodu horor-serije 'Virus' ne propustite gledati večeras od 23:20 na kanalu RTL Crime

U međunarodnu zračnu luku John F. Kennedy u New Yorku slijeće putnički zrakoplov s ugašenim svjetlima, zapečaćenim vratima i bez znakova života. Šef Centra za kontrolu i prevenciju bolesti CDC Canary tima, dr. Ephraim Goodweather (Corey Stoll) poslan je istražiti što se događa u sablasnom avionu.

Unutra pronalazi 206 mrtvih na kojima su čudni parazitski crvi te se boji da bi u slučaju širenja bolesti iz zrakoplova mogla izbiti epidemija slična eboli. Usred istrage četiri osobe nenadano pokažu znakove života, uključujući i pilota Doylea Redferna (Jonathan Potts), no nitko od njih ne zna objasniti što se doista dogodilo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na aerodromu Goodweatheru prilazi Abraham Setrakian (David Bradley) koji ga upozorava da sva tijela žrtava moraju biti uništena, a izrezbareni ormar nalik lijesu, koji je istovaren iz zrakoplova, nikako ne smije napustiti zračnu luku. Situacija se dodatno zakomplicira kada sva tijela iz mrtvačnice nestanu.

Stravična epidemija nezaustavljivo se širi New Yorkom i prijeti cijelom čovječanstvu

Prema istoimenoj trilogiji i pisanom predlošku 'The Strain' Guillerma del Tora, koji je i režirao pilot-epizodu, i Chucka Hogana nastala je uzbudljiva serija u četiri sezone, sveukupno 46 epizoda, dok se u ulozi izvršnog producenta našao Carlton Cuse, koji je u istoj roli gledateljima donio slavnu seriju 'Izgubljeni'. Pri realizaciji novog projekta Del Torro je potražio pomoć Chucka Hogana, točnije pri pisanju serije jer, kako sam priznaje, nije vješt u pisanju forenzičarskih priča, poput onih u CSI-ju.

Naime, Del Toro je želio da 'Virus' ima i detektivski, proceduralni štih, kako bi priča djelovala što je stvarnije moguće. Na tom tragu forenzičarske istrage, ali i superprirodnog i horora nastala su tako tri romana - 'The Strain' (2009.), 'The Fall' (2010.) i 'The Night Eternal' (2011.) prema kojima je zatim snimljena ova nagrađivana serija.

Horor-seriju 'Virus' gledajte od ponedjelja do petka u 23:20 na kanalu RTL Crime.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!