Ostani doma
TV novosti
Ovo je Seth MacFarlane - tvorac 'neprikladne' animirane serije 'Obiteljski čovjek' i najprostijeg medvjedića Teda

istinski multitalent

Ovo je Seth MacFarlane - tvorac 'neprikladne' animirane serije 'Obiteljski čovjek' i najprostijeg medvjedića Teda

Njegovu komediju 'Tko preživi, pričat će' gledamo u petak navečer, no lako za nevjerojatne animacije, scenarije, režije, glumu i roman, morate čuti kako pjeva!

Seth Macfarlane rođen je 26. listopada 1973. u gradiću Kentu u američkoj saveznoj državi Connecticut.

Svoje omiljene animirane junake počeo je crtati već s 2 godine pa su mu roditelji nakon nekoliko godina poklonili knjigu o animaciji. U dobi od devet godina mladi animator počeo je zarađivati ​​crtanjem stripa u lokalnim novinama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon srednje škole 1991. godine roditelji su mu kupili videokameru, a Seth je počeo studirati film i animaciju u školi dizajna na Rhode Islandu, gdje je stvorio svoj prvi crtić, 'Larry's Life'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seth MacFarlane (@macfarlaneseth) on Sep 17, 2020 at 2:29pm PDT

Nakon završetka fakulteta Seth MacFarlane počeo je raditi kao animator i scenarist u popularnom animacijskom studiju Hanna-Barbera i sudjelovati u projektima 'Johnny Bravo' i 'Dexter's Lab', a napisao je i scenarij za animiranu TV verziju 'Ace Ventura: Pet Detective'. Godine 1997. završio je svoj drugi crtani film, 'Larry i Steve'.

Tvorac je animiranih serija 'Obiteljski čovjek', koju gledamo na Kockici, i 'American Dad', u kojima je polovici likova dao glas.

Upoznao nas je s prostim medvjedićem Tedom i za oba nastavka napisao scenarij, režirao ih te, naravno, i njemu dao specifični glas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seth MacFarlane (@macfarlaneseth) on Apr 26, 2018 at 12:52pm PDT

Sve je zabavio drugačijim viđenjem Divljeg zapada u filmskoj adaptaciji svog debitantskog romana 'Tko preživi, pričat će', koji u petak navečer gledamo na RTL-u.

No 2011. godine otkrio je svoj dotad nepoznati hobi, objavio je prvi album 'Music Better Than Words' i ostavio obožavatelje, ali i one koji još to do tada nisu bili, doslovno bez teksta. Poslušajte naslovnu pjesmu sa Sethovog debitantskog albuma, nakon kojeg je objavio još pet studijskih albuma.

No, naravno, takva vještina pjevanja nije mu pala s neba, Seth je kao mlad redovito odlazio na sate pjevanja kod Leeja i Sally Sweetland kod kojih su nekoć svoje vještine tesali Barbra Streisand i Frank Sinatra.

U intervjuu za National Public Radio, MacFarlane je otkrio "Stvarno su me 'drilali'. Uče vas staromodnom načinu pjevanja, onome kad još nije bilo elektroničke pomoći,“ kazao je Seth te nadodao zanimljiv detalj „[Uče vas] pokazati zube. Ako pogledate stare fotografije Sinatre dok pjeva, vidjet ćete gotovo na svakoj puno njegovih zuba. To je nešto što je Lee Sweetland svakodnevno inzistirao, i to je ispravno, jer to puno uljepšava cijelu izvedbu."

O njegovu privatnom životu ne zna se puno toga, osim da je 2012. bio godinu dana u vezi sa zvijezdom 'Igre prijestolja', glumicom Emiliom Clarke.

Setha MacFarlanea i njegovu komediju prepunu holivudskih zvijezda, 'Tko preživi, pričat će' ne propustite gledati u petak u 22 sata na RTL-u. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!