Ostani doma
TV novosti
Impresivne mogućnosti i čudesan gaming doživljaj: Testirali smo novi PlayStation 5!
RTL

TEHNOLOVAC

Impresivne mogućnosti i čudesan gaming doživljaj: Testirali smo novi PlayStation 5!

Subota prijepodne na Kockici rezervirana je za uvijek zanimljivog Tehnolovca

U novoj epizodi Tomislav Tomašević testirao je uređaj koji milijuni ljudi diljem svijeta nestrpljivo čekaju već sedam godina - novi PlayStation 5!

Svoju prvu konzolu Playstation je predstavio 1994. godine, a otprilike svakih šest godina na tržištu se pojavi novi model koji se može pohvaliti inovativnim dizajnom, još moćnijim specifikacijama i posebnim doživljajem koji pruža korisnicima.

Sadržaj kutije:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim neizostavne konzole i kontrolera, u paketu se nalaze i strujni kabel, postolje za konzolu, brzi HDMI kabel te USB-A na USB-C podatkovni kabel za punjenje kontrolera.

Dizajn i specifikacije:

Postoje dva modela nove PS konzole – PS5 i PS5 Digital Edition. Razlika je samo u Blu-ray čitaču – digitalna verzija ga nema.

Razlika u dizajnu između PS4 i PS5 konzole je velika, a novi model mnoge će podsjetiti na neki svemirski brod. Mat bijeli paneli kombinirani su sa sjajnom crnom plastikom, dominiraju zakrivljene linije i brojni detalji. Sama konzola može stajati uspravno ili biti polegnuta. Konzola PS5 teži povećih 4,5 kilograma, visine je 39 cm, širine 10 cm, a dubine 26 cm.

Uređaj ima tri USB-utora – dva USB-A i jedan USB-C, LAN port i utor za HDMI kabel. Ima i Wi-Fi te Bluetooth. Radna memorija konzole PS5 je 16 GB, ima AMD procesor i grafičku karticu. Prostor za pohranu podataka iznosi 825 GB na SSD disku.

I kontroler na modelu PS5 također je vrlo impresivan. Ima mnoštvo opcija koje igru čine jako interaktivnom. Mali elektromotori koji daju vibraciju i povratni osjećaj tijekom igranja ne mogu se prikazati, samo doživjeti!

Upravo stoga, Tomislavu je u pomoć ovaj put stigao Noa Čarapina, mladi gamer koji mu je pomogao testirati uređaj, a svoje oduševljenje nije mogao sakriti.

A koji će se zanimljivi uređaj idući naći na testu, doznajte već sljedeće subote prijepodne, u novoj epizodi popularnog 'Tehnolovca'. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!