Ostani doma
TV novosti
Za sportske tipove ili elegantne multitaskere: Ovi HUAWEI pametni satovi dobro stoje svakoj ruci, doznajte što sve mogu!
RTL

MALENI, A MOĆNI

Za sportske tipove ili elegantne multitaskere: Ovi HUAWEI pametni satovi dobro stoje svakoj ruci, doznajte što sve mogu!

U današnjoj epizodi 'Tehnolovca' na testu su se našla dva uređaja koji su postali nezaobilazan dio dodatne opreme za sve ljubitelje tehnologije

Riječ je o dvama pametnim satovima – HUAWEI Watch Fit i HUAWEI Watch GT2 pro.

HUAWEI Watch Fit

Svim sportskim tipovima za oko će sigurno zapeti ovaj pametni sat, koji dolazi u paketu s kabelom za punjenje koji s jedne strane ima magnetni priključak, a s druge USB-A konektor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dizajn uređaja vrlo je minimalistički. Sat je napravljen od polimernih vlakana, dok je remen silikonski. Jedina tipka nalazi se s desne strane, a ostale kontrole vrše se pomoću zakrivljenog AMOLED zaslona osjetljivog na dodir, od 1,64 inča.

Zaslon ima rezoluciju od 456x280 piksela, a sam uređaj može se pohvaliti memorijom od 4GB. Ima GPS senzor za lokaciju, mjerač otkucaja srca koji radi bez prestanka, senzor ambijentalnog svjetla za kontrolu svjetline zaslona te mjerač zasićenosti krvi kisikom, zgodan dodatak za razne sportske aktivnosti. Uz to, Watch Fit može mjeriti i kvalitetu sna, razinu stresa, ali i razinu neaktivnosti koju će i alarmirati. Uz to, otporan je na vodu.

S pametnim telefonom uređaj možemo povezati Bluetoothom, a pomoću aplikacije na telefonu možemo vidjeti i razne podatke koje nam ovaj sat mjeri. Na samom satu možemo kontroliratit i poruke te razne obavijesti koje nam dolaze na pametni telefon.

Huawei Watch Fit nudi čak 96 načina vježbanja, što će posebno oduševiti sve ljubitelje aktivnosti. A za toliko različitih opcija potrebna je i snažna baterija koja na ovom uređaju traje nešto više od tjedan dana.

HUAWEI Watch GT2 pro

GT2 pro malo je ozbiljniji pametni sat, koji dolazi u paketu s magnetnim stalkom za punjenje i pripadajućim kabelom s USB-C na USB-A konektorom.

GT2 pro novi je član u kolekciji Huawei GT satova i najjači te najelegantniji igrač u ponudi. Kruna sata nema brojeve nego samo lagane crte koje označavaju pozicije na satu, remen je kožni sivozeleni. Uređaj je izrađen od titana sa safirnim staklom. Zaslon je 1.39 inčni AMOLED, osjetljiv na dodir. Na satu postoje dvije tipke, obje na desnoj strani. Kapacitet memorije je 4 GB.

Sat je opremljen raznim senzorima kao što su GPS, akcelerometar, senzor brzine otkucaja srca, senzor tlaka zraka, Bluetooth za povezivanje s pametnim telefonom ili pak detekcija zasićenosti kisikom. GT2 pro opremljen je i zvučnikom te mikrofonom, za telefonske razgovore putem sata.

I ovaj sat voljet će svi sportaši i rekreativci jer je otporan na vodu, a nudi i razne korisne opcije, poput pamćenja rute šetnje i planinarenja, mjerenja kvalitete sna ili razine stresa.

Baš kao i na Wtch Fitu, i ovdje se nudi opcija pregleda obavijesti s pametnog telefona, no GT2 pro nudi još više – kontrolu glazbe ili kamere na telefonu, a na samom satu možemo mijenjati i personalizirati pozadine. Baterija na uređaju može trajati do gotovo dva tjedna!

A koji će se zanimljivi uređaj idući naći na testu, doznajte već sljedeće subote prijepodne na Kockici, u novoj epizodi popularnog 'Tehnolovca'. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!