Ostani doma
TV novosti
Danas na RTL-u ne propustite animirani hit 'Potraga za Dorom'!

danas u 15:50

Danas na RTL-u ne propustite animirani hit 'Potraga za Dorom'!

Samo plivaj!

Dora (Suzana Nikolić) sretno živi na podvodnom grebenu s Nemom (Angela Anočić) i Merlinom (Saša Anočić). Kao malena, Dora se bila odvojila od svojih roditelja, a sada ih je odlučila potražiti, no gubitak pamćenja predstavlja joj problem. Ipak, sjeti se da su svi živjeli u zaljevu Morro u Kaliforniji, koji se nalazi preko oceana.

Merlin i Nemo odluče se pridružiti Dori na njezinu putovanju te uz pomoć Crusha, morske kornjače, nošeni kalifornijskom strujom, stižu do Kalifornije. Tamo nailaze na brod na dnu oceana pun izgubljenog tereta, gdje Dora slučajno probudi divovsku lignju Humboldta, koja krene na njih i gotovo proguta Nema. No društvo uspijeva lignju zatočiti u brodskom kontejneru, ali Marlin je ljut na Doru jer ih je ugrozila. Tužna Dora kreće prema površini, gdje je uhvate zaposlenici Instituta za podmorje, koji drže akvarije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U produkciji Pixar studija i distribuciji Walt Disney Picturesa snimljen je 'Potraga za Dorom', nastavak 'Potrage za Nemom' iz 2003., i jednoglasno je od kritike i publike dobio samo najviše ocjene. Poput prvog dijela, režirao ga je Andrew Stanton, dok mu je u priči asistirala Victoria Strouse.

Prekrasna animirana avantura zaradila je preko milijardu dolara širom svijeta i tako postala, nakon 'Priče o igračkama 3', drugi Pixarov film koji je zaradio milijardu dolara. Ne samo da je animacija bila iznimno isplativa, ona je gledateljima, kako malima tako i velikima, donijela priču jednako smiješnu i tužnu, provokativnu i poticajnu. Teško je bilo uopće zamisliti da je moguće nadmašiti 'Potragu za Nemom', ali topla, šarmantna i duhovita 'Potraga za Dorom', ne samo da je jednako dobra, već će neki napomenuti da je čak i bolja, unatoč tome što ne nosi dozu iznenađenja koju je imao 'Nemo'. I tako, ovaj nastavak, prepun dobrog humora, ali i dubljih emocija, sikronizoran je za najmlađe, dok su glasove uglavnom posudili poznati likovi hrvatskog glumišta.

U sklopu Disney dana na RTL-u animirani hit 'Potraga za Dorom' gledajte danas u 15:50, a večeras pogledajte i TV premijeru animiranog hita 'Auti 3' te predivni '101 dalmatinac'.

>>Novi Disney dan! Cjelodnevno veselje za čitavu obitelj na RTL-u!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!