Ostani doma
TV novosti
Recept Tomislava Špičeka: Knedle sa šljivama i prezlama
RTL

U SLAST!

Recept Tomislava Špičeka: Knedle sa šljivama i prezlama

Ljetna delicija od domaćih šljiva...

Sastojci:

Šljive 1 kg

Krumpir 2 kg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jaja 2 kom

Krušne mrvice 300 g

Muškatni orah 1 kom

Ulje 2 dl

Maslac 200 g

Šećer 200 g

Cimet

Sol

Mileram 3 dl

Štapić vanilije 1 kom

Limun 1 kom

Priprema:

Krumpir kuhamo u kori. Kad je kuhan, protisnemo ga kroz prešu za čvarke, raširimo na pleh, dodamo jedan dio maslaca te ga ohladimo u hladnjaku. Dodamo jaja, promiješamo te dodamo brašno (morate sami odlučiti koliko) i muškatni oraščić i soli po potrebi. Umijesimo prozračno tijesto. Ne smije biti pretvrdo. Šljive pečemo u plehu za pečenje u pećnici sa šećerom te pazimo da ipak ostanu komadi šljiva. Dodamo cimet. Tijesto, kad se malo ohladi, trgamo i punimo šljivama. Kuhamo u kipućoj vodi. Prelijemo ih krušnim mrvicama koje smo prepržili na ulju i maslacu te mileramom u koji smo dodali sjemenke vanilije iz štapića te malo limunove kore.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!