Ostani doma
TV novosti
Travis Fimmel u akcijskoj fantaziji 'Warcraft: Početak' večeras na RTL-u!

večeras u 22:30

Travis Fimmel u akcijskoj fantaziji 'Warcraft: Početak' večeras na RTL-u!

Redatelj Duncan Jones, sin slavnog Davida Bowieja, stvorio je fantastični akcijski film nastao prema istoimenoj megapopularnoj igrici 'Warcraft'

Svijet orkova, Draenor razara tajanstvena zla sila, crna magija, koja koristi životnu energiju. Gul'dan (Daniel Wu) ujedinjuje klanove orkova u hordu i stvara portal u svijet Azeroth koristeći crnu magiju, crpeći životnu energiju iz zatvorenika. Ubrzo, Gul'dan vodi malu skupinu ratnika kroz portal kako bi zarobio i žrtvovao zatvorenike na Azerothu. Durotan (Toby Kebbell), poglavica Frostwolf klana, njegova trudna partnerica Draka (Anna Galvin) i prijatelj Orgrim Doomhammer (Robert Kazinsky) pridružuju se ovom ratnom pohodu. Kada orci stignu na Azeroth, Draka se porađa, a Gul'dan spašava bebu, zvanu Go'el, tako da iscijedi život iz jelena crnom magijom i daje ga bebi.

Orci razore nekoliko naselja diljem Azerotha. Šegrt čarobnjaka Khadgara obavještava kralja Azerotha, Llanea Wrynna (Dominic Cooper) i njegovog zapovjednika vojske Anduina Lothara (Travis Fimmel) da je pronašao magiju u mrtvim tijelima pa kralj odlučuje pozvati čuvara Tirisfala, Medivha (Ben Foster) kako bi zaštitio kraljevstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Warcraft: Početak' uzbudljiv je akcijski fantastični film iz 2016. godine u režiji Duncana Jonesa, nastao prema istoimenoj seriji videoigara i prvi put je najavljen 2006. kao projekt između Legendary Picturesa i programera igre Blizzard Entertainmenta. Jedno vrijeme Sam Raimi je trebao preuzeti redateljsku stolicu, no na kraju ga je zamijenio Duncan Jones, talentirani ZF redatelj i autor (dovoljno je sjetiti se fantastičnog 'Moon' sa Samom Rockwellom ili 'Izvornog koda'). Čim je preuzeo režiju, Jones je izrazio nezadovoljstvo scenarijem za koji je izjavio da je ustala fantazija, u kojoj su ljudi izričito dobra strana, a čudovišta izričito loša, te uz blagoslov Blizzarda, koji je također želio promijeniti priču, Jones promijenio odnose tako da niti jedna strana nije posve loša ili dobra.

No, nije samo početak snimanja za Jonesa bio problematičan i težak. Za vrijeme snimanja Jones se morao nositi s osobnim borbama jer je njegovoj supruzi dijagnosticiran rak dojke, a krajem snimanja umro mu je otac, David Bowie, koji je, kao što svi znamo, umro od raka. No ipak, na kraju, film je zaradio 439 milijuna dolara širom svijeta i tako postao najuspješnija adaptacija neke videoigrice.

Fantastični akcijski film 'Warcraft: Početak' gledajte večeras u 22:30 na RTL-u.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!