Ostani doma
TV novosti
Večeras počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu: Prvu utakmicu Egipat - Čile gledajte na RTL2

Vrijeme je za rukomet

Večeras počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu: Prvu utakmicu Egipat - Čile gledajte na RTL2

Ako niste u mogućnosti u to vrijeme biti pokraj malih ekrana, utakmice Svjetskog prvenstva u rukometu možete gledati bilo kad i bilo gdje na RTLplayu!

Domaćin Egipat Svjetsko rukometno prvenstvo otvara utakmicom protiv Čilea u skupini G, u kojoj se, osim ovih dviju reprezentacija, nalaze još Švedska i Češka. Faraone, kako se nazivaju, vodi španjolski stručnjak Roberto García Parrondo, a reprezentacija se može pohvaliti osvajanjem Afričkog prvenstva prošle godine. Na prošlom SP-u u Njemačkoj i Danskoj u siječnju 2019. Egipat je ostvario najbolji plasman u 20 godina, osvojivši osmo mjesto. No najbolji rezultat reprezentacije ipak se dogodio 2001. godine, kada je Egipat zauzeo četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Predvođeni all-star zvijezdama s Afričkog prvenstva, Yehijom Elderaaom te Yahijim Omarom, te uz Alija Zeina i Mohammeda Sanada, koji su se  također našli u najboljoj ekipi na prvenstvu, Egipat se nada prolasku u polufinale.

>>Od 13. do 31. siječnja više od 50 utakmica Svjetskog prvenstva za muškarce u Egiptu samo na RTL-u!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, Čile ima pet nastupa na Svjetskim prvenstvima, a na ovogodišnjoj smotri najboljih rukometnih sila našao se s pozivnicom svjetske federacije. Čile se proteklih godina pokazao kao momčad s kojom nije lakom igrati, prvenstveno zahvaljujući pojedincima angažiranim u Europi, poput Rodriga i Estebana Joaquina Salinasa, koji igraju u Španjolskoj, i braći Feuchtmann koji su igrali u Njemačkoj, Francuskoj i Španjolskoj. Kao cilj, Čile si je zacrtao prolaz u idući krug nadmetanja.

Prvu utakmicu SP prvenstava u rukometu Egipat - Čile gledajte od 18 sati na RTL2.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!