Ostani doma
TV novosti
Liam Hemsworth danas slavi 31. rođendan: Zgodni australski glumac morao je prestati biti vegan zbog zdravlja
Inst/liamhemsworth

Čestitamo!

Liam Hemsworth danas slavi 31. rođendan: Zgodni australski glumac morao je prestati biti vegan zbog zdravlja

Donosimo vam zanimljve činjenice iz života zvijezde filmskog hita 'Igre gladi'

Liam Hemsworth rođen je 13. siječnja 1990. u Melbourneu kao treći sin učiteljice engleskog jezika Leonie van Os i savjetnika u socijalnoj službi Craiga Hemswortha. Kad mu je bilo osam godina, obitelj se preselila na otok Phillip, jugoistočno od Melbournea, gdje je Liam odrastao surfajući i igrajući se s braćom na plaži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liam Hemsworth (@liamhemsworth)

Glumom se prvi počeo baviti najstariji brat Luke, a zatim je svojom ljubavlju polako „zarazio“ i Chrisa, pa i Liama koji se u školi pridružio dramskoj grupi i počeo nastupati u brojnim predstavama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Liam je prve televizijske uloge imao kao 17-godišnjak u serijama 'Home and Away“ i 'McLeodove kćeri'. Ubrzo nakon toga, dobio je ulogu u australskoj kultnoj sapunici 'Neighbours' u kojoj je prethodno glumio i najstariji brat Luke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hemsworthluke (@hemsworthluke)

U ožujku 2009. godine 25-godišnji Chris i 19-godišnji Liam spakirali su kofere i otputovali u Ameriku u potrazi za holivudskim ulogama. Prvo vrijeme živjeli su u kući Chrisova menadžera Williama Warda i tek su nakon prvih, još malih i slabo plaćenih angažmana, unajmili stan.

Zanimljivo je kako su i Chris i Liam bili na audiciji za glavnu ulogu u filmu 'Thor', i producenti su se neko vrijeme nećkali kojem će bratu dodijeliti ulogu. No, Liam nije dugo bio tužan što je Chris postao Thor, jer je on odmah dobio ulogu u Disneyevom filmu 'Posljednja pjesma' u kojem glumio dečka Miley Cyrus. Što je uskoro postao i u stvarnom životu, jer oboje su se zaljubili na prvi pogled, tako da im nije bilo preteško glumiti mladi zaljubljeni par. Uslijedilo je devet burnih godina u kojima su prekidali, mirili se, zaručili, pa prekinuli zaruke, pa se opet mirili i čak vjenčali, da bi na kraju Liam zatražio razvod braka zbog nepomirljivih razlika.

2019. godine, osim razvoda, Liama je mučilo i zdravlje, u intervjuu za Men's Health otkrio je kako je morao prestati biti vegan "Bio sam vegan četiri godine, a onda sam se u veljači prošle godine počeo osjećati jako umorno. Ubrzo sam saznao da imam bubrežni kamenac, a potom su uslijedili najbolniji tjedni mog života. Kada dobijete kamenac u bubregu, postoji 50 posto šanse da ćete dobiti i drugi ako se nastavite hraniti onako kako ste se hranili dotad. Rečeno mi je da se kamenac na bubregu formirao i zbog prevelike doze oksalata koje sam dobivao kroz prehranu. Naime, visoka razna oksalata nalazi se u povrću, špinatu, krumpirima i orašastim plodovima. Hranio sam se tako jer sam ga smatrao zdravim.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liam Hemsworth (@liamhemsworth)

Liam je u siječnju 2020. prohodao s australskom manekenkom Gabriellom Brooks i vratio se živjeti u Australiju nedaleko brata Chrisa i njegove obitelji, za kojeg je u jednom intervjuu rekao da mu je najviše zahvalan.

"Chris mi je najviše pomogao kad sam se pripremao za snimanje svog prvog velikog holivudskog filma. 'Hej, debeli', rekao mi je, 'film se zove ‘Igre gladi’, a ne ‘Igre debelih’, daj se sredi.' Poslušao sam ga i počeo više vježbati, a manje jesti. I pomoglo je. ‘Igre gladi’ su me proslavile i promijenile mi život."

Liama Hemswortha i film koji mu je promijenio život, hit 'Igre gladi' gledajte sutra u 23 sata na RTL-u.

  • Igre gladi

    igrani film, akcijski/ fantastični - SAD - 2012.

    Četvrtak, 14. prosinca u 23 sata
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!