Ostani doma
TV novosti
Sedma od Devet danas slavi 53. rođendan: Možete li vjerovati da ovako izgleda?

Čestitamo!

Sedma od Devet danas slavi 53. rođendan: Možete li vjerovati da ovako izgleda?

Jeste li primijetili da jedna od najseksipilnijih glumica zapravo ima muško ime?

Jeri Ryan rođena je kao Jeri Lynn Zimmermann 22. veljače 1968. u Münchenu. Njezini roditelji su Amerikanci, no obitelj je tada boravila u Njemačkoj jer je njezin otac bio stožerni narednik u američkoj vojsci baziranoj u Münchenu. Jeri svoje muško ime nosi zahvaljujući ocu koji je priželjkivao sina.

Zbog očeva posla mala Jeri odrastala je u mnogim vojnim bazama, da bi se s obitelj konačno smjestila u Paducahu u američkoj državi Kentucky. Tamo je završila srednju školu i maturirala s državnom pohvalom. Na Sveučilištu Northwestern diplomirala je teatrologiju 1990. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeri Ryan (@jerilryan)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Godinu prije mature pobijedila je na izboru za Miss Illinoisa, te na preliminarnom natjecanju u kupaćim kostimima, a na nacionalnom izboru za Miss Amerike završila je na trećem mjestu.

Zahvaljujući ulozi Sedme od Devet osvojila je nagradu Saturn u kategoriji najbolje sporedne glumice na televiziji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeri Ryan (@jerilryan)

Odmah nakon diplome vjenčala se s Jackom Ryanom i 1994. rodio im se sin Alex. Pet godina kasnije su se razveli.

Jeri se nakon razvda posvetila svom najvećem hobiju, kuhanju pa je u Los Angelesu otvorila restoran zajedno s kuharom Christopheom Eméeom, za kojega se udala 2007. godine te s njim dobila kćer Gisele godinu dana kasnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeri Ryan (@jerilryan)

Jeri Ryan je nakon uspjeha s ulogom Sedme od Devet u ZF seriji 'Zvjezdane staze: Voyager' glumila u više od desetak serija, pa smo je tako na RTL-u mogli vidjeti i u kriminalističkim serijama 'Zakon i red: Odjel za žrtve', 'NCIS' i 'MacGyver', no najupečatljiviju ulogu je imala u humorističnoj seriji 'Dva i pol muškarca' u kojoj je utjelovila Sherri, jedini ženski lik koji potpuno parira Charlieju. Sherri ga je znala nazvati da dođe k njoj jedino kad se s njim htjela poseksati i odmah nakon toga bi ga zamolila da ode doma, što je Charlieja, naravno, potpuno izluđivalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeri Ryan (@jerilryan)

Nakon uloge u seriji 'MacGyver', Jeri nije snimala, a uz posao u restoranu, na Instagramu je otkrila kako najradije provodi vrijeme u svome vrtu.

 

  • Dva i pol muškarca

    humoristična serija - SAD - 2003.

    Ponedjeljak - petak u 22.55 sati
    Gledaj na
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!