Ostani doma
TV novosti
Emily Blunt danas slavi 38. rođendan: Nagrađivana glumica godinama je mucala, a onda joj je gluma pomogla da se riješi te neugodne govorne mane
Instagram screenshot

Čestitamo!

Emily Blunt danas slavi 38. rođendan: Nagrađivana glumica godinama je mucala, a onda joj je gluma pomogla da se riješi te neugodne govorne mane

Donosimo vam znimljive činjenica iz života uspješne britanske glumice

Emily Blunt je rođena 23. veljače 1983. u londonskoj četvrti Wandsworth. Drugo je od četvero djece bivše glumice i učiteljice Joanne i odvjetnika Olivera Blunta

Od sedme do 14. godine, Blunt je imala veliki poteškoća s mucanjem. Zahvaljujući učitelju kroz glumu uspjela je potpuno se riješiti mucanja. Posljednjih godina članica je upravnog odbora Američkog instituta za mucanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by emily blunt (@emilykrasinskii)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Blunt je pohađala školu Ibstock Place u Roehamptonu na jugozapadu Londona i sa 16 godina otišla studirati na Hurtwood House blizu Dorkinga u Surreyu, privatni fakultet poznato po svom posebnom programu izvedbenih umjetnosti. Već tamo ju je otkrio agent za glumce s kojim je odmah i potpisala ugovor. Prvu glumačku ulogu imala je u kazališnoj predstavi Kraljevska obitelj 2001. godine, a kazališni kritičar posebno je pohvalio njezinu izvedbu.

Na televiziji je 2003. debitirala ulogom u televizijskom filmu 'Boudica' i portretirala kraljicu Catherine Howard u miniseriji 'Henry VIII'. U dugometražnom filmu debitirala je već godinu kasnije u drami 'Moje ljeto ljubavi'. Njezin proboj među zvijezde dogodio se 2006. godine glavnim ulogama u televizijskom filmu 'Gideon's Daughter' i u hitu 'Vrag nosi Pradu'. Prva uloga joj je donijela nagradu Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu, a druga joj je donijela nominaciju za nagradu BAFTA za najbolju glumicu u sporednoj ulozi.

Emily Blunt bila je u trogodišnjoj ozbiljnoj vezi s kanadskim pjevačem Michaelom Bubléom. Upoznali su se 2005. dok su oboje gostovali na dodijeli nagrada australske televizije Logie Awards u Melbourneu. Zajedno su živjeli u Vancouveru, no prekinuli su 2008. godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Krasinski (@johnkrasinski)

U studenom 2008. Blunt je počela izlaziti s američkim glumcem i redateljem Johnom Krasinskim. Zaručili su se u kolovozu 2009., a vjenčali 10. srpnja 2010. u Comu u Italiji. Žive u Brooklyn Heightsu u New Yorku u stanu vrijednom više od 15 milijuna dolara. 2014. godine rodila im se kći Hazel, a dvije godine kasnije i malena Violet.

Emily Blunt gledajte u ZF trileru 'Nemogući susret' u petak u 22:15 na RTL-u. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!