Ostani doma
TV novosti
Na kanalu RTL Adria gledajte vrhunsku kriminalističku seriju 'Južni vetar'

PON - PET u 22:55

Na kanalu RTL Adria gledajte vrhunsku kriminalističku seriju 'Južni vetar'

Prvu epizodu serije 'Južni vetar' ne propustite gledati večeras u 22:55 na kanalu RTL Adria

Život Petra Maraša (Miloš Biković), kradljivca automobila iz Beograda, kao da je krenuo nabolje; kupio je stazu za carting, napustio roditeljski dom i uselio se u novi stan s dugogodišnjom djevojkom Sofijom (Jovana Stojiljković). Čak i banda, koju predvodi Car (Dragan Bjelogrlić), dobro zarađuje pa je Maraš zadovoljan kako se stvari trenutno odvijaju. Istovremeno, iz Bugarske kreće Mercedes pun droge. Šalje ga bugarski narkobos Dimitar (Hristo Šopov), a do Srbije ga vozi njegov sin Hristo (Ivajlo Zahariev), koji se oženio samo dan prije puta. U međuvremenu u Beogradu Maraš zajedno sa svojim najboljim prijateljima Baćom (Miodrag Radonjić) i Janijem (Srđan Todorović), krade s parkinga novi model Mercedesa planirajući ucijeniti vlasnika i fino zaraditi.

>>'Južni vetar' je serija koju ste najviše tražili na Googleu u 2020.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hvaljena srpska serija najnovijeg datuma 'Južni vetar' počinje na mjestu gdje uspješni film završava te prati život mladog kriminalca Petra Maraša, koji nakon što mu je kazna iznenada smanjena, izlazi iz zatvora, no umjesto da se vrati staroj ekipi lopuža, Caru i njegovoj bandi, on započinje privatan biznis preprodaje rabljenih automobila. Car misli da je Marašev potez samo privremeni hir pa se koncentrira na dogovor s Dimitrijem i novi posao s bolivijskim narkokartelom.

>>Cijela regija je luda za serijom 'Južni vetar' - evo što sve trebate znati o njoj!

U produkciji Režima i RTS-a, 'Južni vetar' je priča o modernom Beogradu, organiziranom podzemlju i mafiji, koja se bavi unosnom preprodajom droge, no prije svega, to je priča o društvenim otpadnicima, ljudima koji su bili neuspješni u onome čime su se bavili pa su se okrenuli kriminalu, ali i običnim mladim ljudima željnim 'uspjeha' koji tek kroče u surove kriminalne zločinačke vode. To je serija s poukom upućenom mlađoj generaciji, koja prati sudbine mladića, koji u želji za boljim životom često naprave kobne pogreške.

>>Zvijezda serije 'Južni vetar': 'Nije sramota ljubiti muškarca, strašno je biti nepismen u 21. stoljeću!'

U prvoj sezoni serija je donijela 14 nastavaka, u režiji Miloša Avramovića, koji s Petrom Mihajlovićem čini i scenaristički duo. Prve četiri epizode uzete su iz istoimenog filma iz 2018. godine dok ostatak od 10 epizoda čini novi serijal i nastavak sage. I dok film 'Južni vetar 2: Ubrzanje' u srpska kina stiže uskoro, druga sezona serije, na zadovoljstvo gledatelja, najavljena je za jesen ove godine. Nijedna serija, ali ni film novijeg datuma, osim 'Senke nad Balkanom' i 'Ubice mog oca', ne može se mjeriti s popularnošću 'Južnog vetra'. Bilo je gotovo nemoguće zaobići komentare, i to odreda hvalospjeve o seriji na društvenim mrežama i medijima u Srbiji pa nije iznenađenje da se druga sezona kao i novi kino film čekaju s tolikim nestrpljenjem.

>>Zvijezda serije 'Južni vetar' o liku koji je gradio na svom iskustvu: 'Tada je bilo sasvim normalno da vas zbog dobrih tenisica izuvaju dok šetate ulicom'

Glavne uloge ponijeli su Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Nebojša Glogovac, Srđan Todorović, Miloš Timotijević, Jasna Đuričić, Bogdan Diklić, Hristo Šopov, Ivajlo Zahariev, Luka Grbić i drugi, dok je nakon četvrte epizode Careva obitelj dobila potpuni preobražaj. Pa tako uloga Cara, kojeg je portretirao Dragan Bjelorglić, koji se odlučio baviti svojim projektom 'Senke nad Balkonom', pripala je Predragu Mikiju Manojloviću, ulogu njegove supruge, koju je nosila Anita Mančić, dobila je Nela Mihalović, a sina kojeg je tumačio Filip Hajduković zamijenio je Milan Kolak, u ovoj seriji koja vam neće prodavati fore, seriji bez prenemaganja, direktnoj, sirovoj, nepatvorenoj, akcijskom uraganu poput niti jednog drugog u regiji.

Kriminalističku seriju 'Južni vetar' gledajte od ponedjeljka do petka u 22:55 na kanalu RTL Adria.

  • Južni vetar

    akcijska/ kriminalistička serija - Srbija - 2020.

    Ponedjeljak - petak u 22.55 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!