Ostani doma
TV novosti
Inspirirajte se jedinstvenim arhitektonskim rješenjima, gledajte 'Grand Designs: Novi Zeland' na RTL-u

PON - PET u 8:15

Inspirirajte se jedinstvenim arhitektonskim rješenjima, gledajte 'Grand Designs: Novi Zeland' na RTL-u

Započnite dan s novim idejama! Zanimljivu emisiju 'Grand Designs: Novi Zeland' gledajte od ponedjeljka do petka u 8:15 na RTL-u.

Spin-off 'Grand Designs: Novi Zeland', popularnog, tzv. tehnološkog dokumentarca 'Grand Designs', vodi gledatelja na Novi Zeland, gdje arhitekt Chris Moller prati napredak zanimljivih i ambicioznih projekata izgradnje kuća. Uz razgovoru s vlasnicima, Chris gledateljima otkriva jedinstvene građevine, doznaje sve o projektima te problemima i trijumfima u arhitekturi. Razgovarat će s vlasnicima o usponima i padovima u osmišljavanju i realizaciji originalnih dizajna, samoj gradnji te konačno i izazovima useljenja.

Pa tako uzgajivač jelena i neženja Lachlan McDonald gradi trosobni betonski dom nadajući se da će jednog dana kuća postati dom njegove obitelji. Međutim, odabir mjesta gradnje predstavlja problem. To je jedno od najudaljenijih i najolujnijih dijelova zemlje – Catlins, pa je McDonald angažirao vrhunskog arhitekta iz Aucklanda, koji se suočio s velikim izazovom. Upoznat ćemo Earthship, moderni dom izgrađen od recikliranih materijala kao što su boce i gume, pa čak i školjke, koje služe za izolaciju. Mladi par, Coromandel Gus i Sarah Anning, odlučio se za ovakvo rješenje i dizajn kada su shvatili da si ne mogu priuštiti tradicionalni dom. Potražili su pomoć volontera iz zajednice i inozemstva koristeći jedinstvene građevinske tehnike izvorno dizajnirane za pustinju u Kaliforniji. Gledatelji će otkriti planove pisca Scotta Lawriea iz Sydneya, koji je odlučio napustiti zemlju i naseliti se na Novom Zelandu u čeličnu kuću koja podsjeća na skulpturu i koju gradi na zabačenom seoskom brežuljku iza plaže Pakiri. Također, između mnogih zanimljivih projekata serija gledatelje upoznaje s graditeljem Steveom Sygroveom i njegovom suprugom Chrissy, koji vole strast za lijepim, cvjetnim i ružičastim stvarima. Njihova jedinstvena gradnja u Titirangi u blizini Aucklanda ručno je izrađena kuća u američkom gotičkom stilu s ukrašenim detaljima, poput Julietteinog balkona, spandera, prozorima za konje, ukrasa od čipke te unutarnjih zidova od tkanine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

  • Grand designs: Novi Zeland

    lifestyle emisija - Novi Zeland - 2015.

    Ponedjeljak - petak u jutarnjem terminu
    • Voditelj:
      Chris Moller
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!