Ostani doma
TV novosti
Ne tražite dalje: Najbolji online filmovi s prijevodom koje možete pogledati odmah!

PLAY PREMIUM

Ne tražite dalje: Najbolji online filmovi s prijevodom koje možete pogledati odmah!

Sve ove fantastične filmove, kao mnoge druge filmske i TV naslove možete pogledati online na PLAY Premiumu, dodatnom programskom paketu na RTLplayu.

Neki filmovi toliko iskaču iz prosjeka da bi ih bilo šteta preskočiti. Nije rijetko da nas iznenade filmska ostvarenja iz Azijskih zemalja, primjerice Južna Koreja s Oscarom nagrađenim filmom „Parazit“, a ponekad je to film o ratu u Iraku koji će možda na prvu djelovati kao prežvakana tematika, ali prvi dojam može prevariti, kao što je to slučaj s filmom „Narednik James“. Zatim, tu je i izvrsni film „Kapetan fantastični“, koji priča zanimljivu obiteljsku priču o nešto drugačijem načinu života, a sve ove filmove možete pogledati online na PLAY Premiumu

Siromašna četveročlana obitelj bez prihoda jedva preživljava u trošnom suterenskom stančiću u Seulu, ali svim se silama trude izboriti za bolje sutra. Prilika se ukaže kada sin Ki-woo (Choi Woo-shik), doduše na prevaru, postane tutor djevojčici Da-hye (Ji-so Jung), kćeri bogate obitelji Park. Obitelj Park živi u raskošnoj vili koju je projektirao slavni arhitekt, a kao svaka elitna obitelj koja drži do sebe, zapošljava poslugu zaduženu da sve funkcionira kako treba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mladi i snalažljivi Ki-woo od početka ostavlja snažan dojam na gospođu Park, pa Ki-woo iskoristi to povjerenje i malo pomalo, uz spletke i podmetanja, sredi da ljudi koji već rade kod Parkovih dobiju otkaz, a na njihovo mjesto dođu Ki-wooovi članovi obitelji. Film „Parazit“ idejno, scenaristički i redateljski potpisuje Bong Joon Ho, koji se inteligentno poigrao s filmskim žanrovima, ali i s nečim mnogo upečatljivijim. Bong Joon Hoov „Parazit“ uspješno i jasno razbija uvriježene crno-bijele dogme o poštenoj sirotinji dobra srca i zlim kapitalistima i nakon odgledanog filma ostavlja gledatelju mnogo materijala za razmišljanje. Kvalitetu filma „Parazit“ prepoznala je, ne samo publika, nego i američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, pa je film osvojio četiri Oscara, u kategoriji za najbolji film, za najbolju režiju, najbolji strani film te najbolji originalni scenarij. Film možete pogledati online na PLAY Premiumu.

Film koji je 2009. godine oborio s nogu kritiku i publiku je američki ratni film „Narednik James“ redateljice Kathryn Bigelow. U fokusu radnje je elitna jedinica pirotehničara čija je zadaća deaktiviranje bombi u Bagdadu za vrijeme rata u Iraku, u kojem su u tijeku žestoke borbe. Razminiranje je posao u kojem je svaki zadatak pitanje života i smrti i zahtijeva čelične živce i pribranost, a zadržati pribranost u uvjetima neizvjesnosti usred borbenih žarišta u kojima nikakva pravila više ne vrijede je psihološki razarajuće iskustvo koje „običan“ čovjek teško uopće može predočiti.  U filmu „Narednik James“ Jeremy Renner tumači glavnu ulogu osebujnog narednika Williama Jamesa koji dolazi na poziciju poginulog vođe tročlanog tima za razminiranje. Drugu dvojicu čine narednik Sanborn (Anthony Mackie) i specijalist Eldridge (Brian Geraghty) kojima novi šef ne ulijeva povjerenje, nego u njemu vide ovisnika o adrenalinu koji ih nepromišljeno odvodi u smrtonosne misije. Psihološki iznimno snažno filmsko ostvarenje „Narednik James“ scenaristički je osmislio Mark Boal, koji za potrebe scenarija nije morao u velikoj mjeri koristiti maštu, nego je inspiraciju vukao iz vlastitih iskustava, iz razdoblja kada je i sam bio ratni izvjestitelj s terena, koji je dva tjedna proveo s odjelom za bombe u Bagdadu. Film „Narednik James“ osvojio je respektabilnih 125 različitih filmskih nagrada, uključujući i šest Oscara, među kojima su i Oscar za najbolji film, najbolju režiju i najbolji scenarij. Dodatno, redateljica filma „Narednik James“ Kathryn Bigelow prva je žena u povijesti koja je osvojila nagradu Oscar za najbolju režiju, i to upravo za ovaj film. Film možete pogledati online na PLAY Premiumu.

U društvo najboljih filmova sasvim sigurno spada i zanimljivo filmsko ostvarenje „Kapetan fantastični“ („Captain Fantastic“). U bijegu od svega što suvremeni i moderni način života donosi, ali i odnosi, bračni par aktivista Ben (Viggo Mortensen) i Leslie Cash (Trin Miller) odlučio se maknuti od civilizacije i sa svoje šestero djece živjeti u izoliranoj kolibi u šumi. U filmu „Kapetan fantastični“ obitelj njeguje filozofiju života u skladu s prirodom i odgoja djece u duhu samostalnosti i samoodrživosti, no sve to je stavljeno na test nakon smrti Benove supruge i majke njihove djece, Leslie. Obitelj je prisiljena na izlazak iz socijalne izolacije i suočavanje s vanjskim svijetom, pa se sustav funkcioniranja koji su stvorili za sebe u divljini počinje raspadati. Film „Kapetan fantastični“ žanrovski spada u humorističnu dramu, ali treba istaknuti da autor i redatelj filma Matt Ross vrlo ozbiljno i odgovorno pristupa temi koja čini okosnicu filma „Kapetan fantastični“ – koliko se životni izbori i odluke roditelja smiju i trebaju odražavati i utjecati na živote djece. Znamo li mi, samo zato što smo roditelji, što je najbolje za našu djecu? Što sve može proizaći iz naših najboljih namjera i naših vizija najboljeg odgoja? Hvaljeni film „Kapetan fantastični“ osvojio je niz nominacija i filmskih nagrada, uključujući i nominaciju za Oscara u kategoriji za najboljeg glavnog glumca. Film možete pogledati online na PLAY Premiumu.

Sve ove fantastične filmove, kao mnoge druge filmske i TV naslove možete pogledati online na PLAY Premiumu, dodatnom programskom paketu na RTLplayu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!