Ostani doma
TV novosti
Znate li koliko je star obožavani animirani miš svih generacija Mickey Mouse?

Disney dan na RTL-u

Znate li koliko je star obožavani animirani miš svih generacija Mickey Mouse?

Donosimo vam zanimljive činjenice o postanku vječno voljenog Mickeya Mousea

Walt Disney i Ub Iwerks 1928. stvorili su lik Mickeya Mousea. 

Mickey se na početku zvao drugačije!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Disney mu je prvo dao ime Mortimer Mouse, ali mu je supruga Lillian predložila da promijeni ime u 'Mickey' jer joj je 'Mortimer' zvučalo previše ružno.

The Walt Disney Company dan Mickeyevog rođenja smatra 18. studenog 1928. godine, kada je prvi puta javnosti predstavljen animirani film 'Parobrod Willie' u kojemu je Mickey imao glavnu ulogu. Tako da će voljeni Mickey ove godine napuniti 93 godine!

'Tata' mi je posudio svoj glas

Glas mu je sve do 1947. godine posuđivao sam Walt Disney.

U subotu u 9:15 počinje cjelodnevno uživanje s ponajboljim filmovima iz Disney studija. I za početak uživat ćete u pet animiranih klasika i avanturama omiljenog junaka Mickeya Mousea i njegove vjerne vesele družine – Minnie Mouse, psa Plutona, Paška Patka i Patke Vlatke.

>>Novi Disney dan! Cjelodnevno veselje za čitavu obitelj idućeg vikenda na RTL-u!

U subotu, 8. svibnja u 9:15 počinje Disney dan na RTL-u, cjelodnevno uživanje s ponajboljim filmovima iz Disney studija. Za početak ovog posebnog dana uživat ćete u pet animiranih klasika i avanturama omiljenog junaka Mickeya Mousea i njegove vjerne vesele družine – Minnie Mouse, psa Plutona, Paška Patka i Patke Vlatke. A nakon toga, sve do ponoći, slijedi niz vrhunskih filmskih ostvarenja, među kojima je i TV premijera animiranog hita 'Auti 3'. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!