Ostani doma
TV novosti
Večeras na RTL-u akcijski ZF hit 'Logan': Wolverine kreće u svoju posljednju bitku!

večeras u 22:50

Večeras na RTL-u akcijski ZF hit 'Logan': Wolverine kreće u svoju posljednju bitku!

Izvrsni Hugh Jackman u vrhunskom filmu 'Logan' večeras nakon rukometa na RTL-u.

Godina je 2029. Već 25 godina nije rođen niti jedan mutant. Logan (Hugh Jackman) je ostario te i njegova sposobnost zacjeljivanja slabi i više nije kao ranije. Pod svojim pravim imenom James Howlett, Logan radi kao vozač limuzine u El Pasu u Teksasu. U napuštenoj tvornici, Logan i Caliban (Stephen Merchant) brinu se o 90-godišnjem Charlesu Xavieru (Patrick Stewart), Loganovom mentoru i osnivaču X-Mena. Xavier pati od demencije te zbog toga ima destruktivne napadaje, poput onog koji se dogodio godinu dana ranije, kada je njegov razoran val telepatije ozlijedio preko šest stotina ljudi i ubio sedam, uključujući razne X-Mene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @logan_movie

Logan nevoljko pristaje otpratiti Gabrielu López, bivšu medicinsku sestru biotehnološke korporacije Alkali-Transigen i mladu djevojku Lauru ( Dafne Keen) u Eden, utočište koje se nalazi preko granice. Kasnije, kada pronađe Gabrielu mrtvu, Logan se sukobljava s njezinim ubojicom Donaldom Pierceom (Boyd Holbrook), koji je šef sigurnosti Transigen kiborga. Pierce je u potrazi za Laurom, koja se sakrila u Loganovu limuzinu te ona, Logan i Xavier uspiju pobjeći Pierceu. No Caliban ju uhvaćen te je podvrgnut mučenju kako bi se otkrilo gdje je otišla Laura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @logan_movie

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čitaDeseti film u velikoj franšizi X-Men te treći i zadnji u Wolverine trilogiji, “Logan” pripada žanru filmova o superherojima, no on je zapravo puno više o toga, film koji je uspio napraviti odmak od uhodane tradicionalne šprance kojom se služe filmovi o superjunacima. “Logan” je nastao prema stripu "Old Man Logan" Marka Millara i Stevea McNivena te priča o mračnoj budućnosti u kojoj ostarjeli Wolverinea i bolesni Charlesa Xaviera brane mladu mutanticu Lauru od zlih Reaversa predvođenih Donaldom Pierceom i Zanderom Riceom. Atmosferu i ton filma "Logan" je hrabro preuzeo iz noir filmova i nekih klasičnih vesterna, poput “Shane” (1953.), “The Cowboys” (1972.), “Paper Moon” (1973.), “Unforgiven” (1992.), ali također pronašao inspiraciju u Nolanovoj “Vitez tame” trilogiji, tražeći da film pokaže nešto više, tj. dublje emocije, za razliku od većine filmovima u superherojima u kojima je u prvom planu spektakl.

Osim Jackmana, glavne uloge su ponijeli legendarni Star Trak kapetan Patrick Stewart, Richard E. Grant (“Withnail and I”), Boyd Holbrook, kompa Rickyja Gervaisa, Stephen Merchant, koji je iskoračio iz svijeta komedije, i Dafne Keen. “Logan” ne samo da je možda i najbolji dio X-Men franšize, već su ga neki kritičari proglasili ponajboljim ostvarenjem u povijesti žanra o superherojima te je postao prvi film o supeherojima u povijesti koji se probio do Oscara, kada je bio nominiran za scenarij, što dovoljno govori samo za sebe.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!