Ostani doma
TV novosti
Amar Bukvić danas slavi 40. rođendan!
IG/amar_bukvic

Čestitamo!

Amar Bukvić danas slavi 40. rođendan!

Donosimo vam zanimljive činjenice iz života zvijezde humoristične serije 'Bibin svijet'

Amar Bukvić rođen je 10. lipnja 1981. godine u Zagrebu. Njegov otac Amir Bukvić je hrvatsko-bosanski glumac, dramatičar i scenarist, a i majka Hasija se do udaje bavila glumom.

Amar je srednju školu započeo pohađati u britanskoj međunarodnoj školi u Kuala Lumpuru, a nakon povratka u Hrvatsku, školovanje je nastavio u zagrebačkoj XV. gimnaziji, po programu Međunarodne mature.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još kao dječak, Amar je provodio puno vremena u kazalištu, no svoj glumački talent je otkrio tek na kraju srednje škole kada mu je profesorica hrvatskoj jezika predložila da pripremi monolog iz drame Glembajevi. S tim monologom pobijedio je na državnom natjecanju 'Lidrano' i skupio dovoljno samopouzdanja da polaže prijemni ispit na Akademiji dramskih umjetnosti, na kojoj je diplomirao 2006. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amar Bukvic (@amar_bukvic)

Amarova starija sestra Aida, redateljica je i izvanredna profesorica na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, tako da su mnogo puta zajedno radili na mnogim projektima.

Svoju suprugu Almu Vukičević, PR stručnjakinju, s kojom je u braku od lipnja 2014. godine, upoznao je na rođendanskoj večeri zajedničkog prijatelja. Prije vjenčanja bili su u vezi godinu i pol. Amar je Almu zaprosio na njezin 26. rođendan. 2015. godine postali su roditelji malog Amana, a tri godine kasnije dobili su i kćer Amal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amar Bukvic (@amar_bukvic)

Amara Bukvića gledajte u humorističnoj seriji 'Bibin svijet' od ponedjeljka do petka u 16 sati na kanalu RTL Adria.

  • Bibin svijet

    humoristična serija - Hrvatska - 2006.

    Subota - nedjelja u 19.55 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!