Ostani doma
TV novosti
'Devedesete': Dokumentarna serija o desetljeću koje je postavilo temelje života kakvog danas živimo

PLAY PREMIUM

'Devedesete': Dokumentarna serija o desetljeću koje je postavilo temelje života kakvog danas živimo

Od Emmyjem nagrađivanih izvršnih producenata Toma Hanksa i Garyja Goetzmana stižu nam 'Devedesete'.

Zanimljiva dokumentarna serija 'Devedesete' donosi događaje koji su oblikovali naš život danas, sve od pada Berlinskog zida do pobjede predsjednika Clintona na američkim izborima. Prikazani su tehnološki trijumfi, terorističke tragedije, grunge revolucija, uspon hip-hopa, međurasni sukobi te revolucionarno i žanrovsko novo doba televizije. Serija je rangirana kao CNN-ova najgledanija serija svih vremena i zato nemojte propustiti ove epizode.

Prva epizoda donosi nam priču o serijama 'Frasier', 'Prijatelji', 'Seks i grad', 'Dosje X' i 'Sopranos'. Druga epizoda fokusira se na trijumfalnu pobjedu Nelsona Mandele i kraj apartheida, propast Sovjetskog Saveza i promjene u Bijeloj kući. Treća epizoda istražuje predsjednikovanje Billa Clintona te optužbe s kojima se suočavao. Četvrta epizoda bavi se rasnim odnosima, a peta donosi svjetsku promjenu rađanjem interneta i world wide weba. Šesta epizoda istražuje terorizam, dok se sedma epizoda bavi najvećim glazbenim hitovima devedesetih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvršni producenti su Emmyjem nagrađivani Tom Hanks i Gary Goetzman. Goetzman izjavljuje kako su 90-e bile dekada duboke promjene, novog svjetskog poretka, koji je vidljiv u sferama politike, geografije, rase, tehnologije, kulture, glazbe a i u samom načinu razmišljanja ljudi.

Ne propustite pogledati najgledaniju CNN-ovu seriju svih vremena 'Devedesete' na PLAY Premiumu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!