Ostani doma
TV novosti
'Vratit će se rode': na kanalu RTL Adria gledajte jednu od ponajboljih humornih serija ikad

PON - PET u 21:25

'Vratit će se rode': na kanalu RTL Adria gledajte jednu od ponajboljih humornih serija ikad

Prvu epizodu serije 'Vratit će se rode' ne propustite gledati večeras od 21:25 na kanalu RTL Adria.

Prema ocjeni javnosti i kritike, jedna od najboljih serija na teritoriju bivše Jugoslavije snimljena u novom tisućljeću jest srpska humorna drama Gorana Gajića i producenta Dragana Bjelogrlića, 'Vratit će se rode'. 

U zemlji ekonomskog kolapsa Švabo (Nikola Đuričko) i Ekser (Dragan Bjelogrlić) snalaze se kako znaju. Uglavnom švercaju robu koju ukradu, a često su to parfemi sumnjivog podrijetla. Prijatelji pomisle da im se sreća konačno osmjehnula kada Švabo primi neočekivano nasljedstvo koje ga čeka u malom vojvođanskom selu. U ruralnoj sredini dočeka ih neobična atmosfera i još neobičniji ljudi. Stanovnici sela u stalnoj su svađi, zavidni su, varaju i kradu jedni druge. Ekser i Švabo ne misle se zadržavati, žele samo prodati kuću i uzeti novac koji im pripada te zbrisati iz mjesta. No problemi gradskog života stižu za njima u vidu „poslovnih kolega“, od kojih se posebno ističe Dule Pacov (Srđan Todorović), koji selo vidi kao izvor dobre zarade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U produkciji 'Kobra filma' u vlasništvu braće Bjelogrlić, i 'Adrenalina' snimljeno je 27 epizoda, a premijeru je u Srbiji gledalo čak 2,6 milijuna osoba. Scenaristi Nikola Pejaković, Ranko Božić i Radmila Smiljanić zaslužni su za majstorski napisane dijaloge te snažnu, uvjerljivu i realističnu priču koja nadilazi vrijeme i granice. Uz posluživanje kvalitetnog humora, duhovitih zapleta, sukoba mentaliteta i otvoreno razotkrivanje ljudskih mana, 'Vratit će se rode' ponudit će nam čitav niz živopisnih likova - od babe Ruže, seoskog poligamista Rake pa do umišljenog i nadobudnog biznismena Batrića.

Glavne uloge pripale su Nikoli Đuričkom, iskusnom glumcu možda najpoznatijem po ulogama u filmovima 'Do koske', 'U zemlji krvi i meda' te u ovoj seriji u kojoj tumači Predraga Švabića Švabu. Njegovog kompanjona nije potrebno posebno najavljivati jer se radi o poznatom Draganu Bjelogrliću kojeg znamo još iz 80-ih i 'Boljeg života', koji u 'Vratit će se rode' tumači Aleksandra Vrancova Eksera. U drugim ulogama našli su se Srđan Todorović, znan iz Kustiričinog 'Undergrounda', 'Mi nismo Anđeli' i 'Crnog bombardera', a u ovoj seriji igra rolu gangstera Dule Pacova, sjajni Nikola Kojo kao kvazibiznismen Batrić, Mirjana Karanović kao Radmila Švabić, Branimir Brstina kao Milenko, Boris Komnenić, Goran Radaković, Mira Banjac, Srđan Todorović, Ljuba Bandović, Branislav Lečić, Zrinka Cvitešić kao Milica, Mira Furlan kao Jagoda, Hristina Popović koju smo upoznali u 'Paradi' i uživali u njezinoj glumi u 'Blago nama', te drugi istaknuti kazališni i filmski glumci. Za odličnu glazbenu podlogu serije snimljenu na beogradskim lokacijama i banatskom selu Baranda, prvenstveno je zaslužan Saša Lošić iz Plavog orkestra kojemu su pomogli Bajaga i Šaban Bajramović.

Na svoj specifičan samoironičan način, u dirljivoj seriji o društvu u kojem živimo, neimaštini, prijateljstvu, ljubavi i vjeri, serija će nas osvijestiti i podsjetiti na svijet koji nas okružuje, a na kraju ipak osnažiti vjerom znakovitim povratkom roda, poznatih po privrženosti staništima kojima se vraćaju, koje simboliziraju povratak povjerenja, sloge i prijateljstva u selo rastrgano sukobima.

 
  • Vratit će se rode

    humorna drama - Srbija - 2007.

    Ponedjeljak - petak u 21.15 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!