Ostani doma
TV novosti
Sir Patrick Stewart danas slavi 81. rođendan
IG/sirpatstew

Čestitamo!

Sir Patrick Stewart danas slavi 81. rođendan

Donosimo vam zanimljive činjenice iz života zvijezde serije 'Zvjezdane staze: Nova generacija'

Patrick Stewart rođen je 13. srpnja 1940. u Mirfieldu u Engleskoj.

Patrickov učitelj u 'Crowlees Church of England Junior and Infants School' nagovorio ga je da glumi u školskim Shakespeareovim predstavama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napustio je školu s 15 godina i radio kao novinar prije no što se pridružio kazališnoj školi Bristol Old Vic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrick Stewart (@sirpatstew)

Godinu dana radio je kao prodavač namještaja kako bi uštedio novac za upis u dramsku školu. Nakon što je uštedio dovoljno novca, pohađao je osamdesetodnevni tečaj drame.

Patrick Stewart počeo je gubiti kosu kad je imao 18 godina i na audicijama je od tada stalno nosio kape, pogotovo ako je bilo vjetrovito čime bi skrivalo svoju prorijeđenu kosu.

1987. godina bila je presudna za Patrickovu svjetsku slavu, preselio se u L.A. i producenti su ga odabrali za ulogu Jean-Luca Picarda u TV seriji 'Zvjezdane staze: Nova generacija'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrick Stewart (@sirpatstew)

S prvom suprugom, koreografkinjom Sheilom Falconer oženio se 1966. godine, imaju dvoje djece, Sophiju, koja vodi modni boutique i Daniela, koji je krenuo očevim stopama. Patrick i Sheila razveli su se nakon 24 godine braka. Daniel je zajedno s ocem glumio 1992. godine u epizodi 'Unutarnje svjetlo'  serije 'Zvjezdane staze: Nova generacija', godinu dana kasnije i u televizijskom filmu 'Vlak smrti'. 

1997. godine Stewart se zaručio s Wendy Neuss, jednom od producentica 'Zvjezdanih staza: Nova generacija'. Vjenčali su se u kolovozu 2000., a razveli 2003. godine.

Patrick Stewart treću suprugu Sunny Ozell upoznao je 2008. godine preko zajedničkog prijatelja kada je ona radila kao konobarica u New Yorku. Vjenčali su se u rujnu 2013. Ona je 39 godina mlađa od njega i Stewart je 5 godina stariji od Sunnynog oca, koji je zbog toga ispočetka bio protiv njihove veze, no s vremenom ga je počeo zvati 'sine'.

  • Zvjezdane staze: Nova generacija

    znanstveno-fantastična serija - SAD - 1987.

    Ponedjeljak - petak u 22.15 sati
    Gledaj na
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!