Ostani doma
TV novosti
Pred njom je bila blistava karijera, no s 10 godina dijagnosticiran joj je najteži oblik dijabetesa
IG

Pretužno

Pred njom je bila blistava karijera, no s 10 godina dijagnosticiran joj je najteži oblik dijabetesa

Prije točno 25 godina ugasio se život talentirane i simpatične Dane Hill

Dana Hill rođena je 6. svibnja 1964. u Los Angelesu, a preminula 15. srpnja 1996. od moždanog udara koji je bio posljedica njezine dugogodišnje teške borbe s dijabetesom.

Odmalena se bavila atletikom i bila vrlo dobra sportašica, no usred jedne utrke na 880 metara desetogodišnja Dana srušila se na stazi. U bolnici su odmah otkrili da ima ozbiljan dijabetes tipa 1 i da će to jako utjecati na njezin rast i zdravlje do kraja života. Istog trena morala se oprostiti s karijerom profesionalne sportašice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unatoč izazovima s kojima se odjednom morala suočiti, desetogodišnja Dana odlučila se oglušiti na očevo negodovanje i dalje odrastati baveći se glumom. Prvo je počela snimati reklame, a uskoro je počela glumiti i u TV serijama.

Najpoznatija je bila po ulozi Audrey Griswold u obiteljskim komedijama 'Odmor u Las Veasu' i 'Izgubljeni u Europi'. No, njezina cjeloživotna zanimacija bila je sinkronizacija animiranih filmova, tako je među mnogobrojnim animiranim serijama i filmovima, u kontroverznoj animiranoj seriji 'Obiteljski čovjek' od 1994. do 1997. posuđivala glas i Charlesu i Young Duckmanu.

Zahvaljujući mnogobrojnim televizijskim i filmskim ulogama Danina neto zarada popela se na 5 milijuna dolara. Nikad se nije udavala, niti je poznato je li s nekim bila u romantičnoj vezi. Zbog bolesti ostala je visoka svega 1,5 metar. U svibnju 1996. pala je u šećernu komu i dva mjeseca kasnije, na današnji dan, doživjela paralitični moždan i udar i preminula.

Upornu i neustrašivu Danu Hill ne propustite gledati u filmu 'Izgubljeni u Europi' u subotu u 20:15 na RTL2.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!