Ostani doma
TV novosti
Ribafish ima zašto biti ponosan: '17 otoka, 18 predavanja, 1300 klinaca i još toliko roditelja, dida, baka...'

BRAVO

Ribafish ima zašto biti ponosan: '17 otoka, 18 predavanja, 1300 klinaca i još toliko roditelja, dida, baka...'

Ribafish u svom projektu RokOtok doplivao do novih otoka

Bloger, novinar, kolumnist, spisatelj, profesor geografije te voditelj RTL-ova showa, Domagoj Jakopović Ribafish nastavlja s projektom RokOtok.

Nakon vrlo uspješne prve faze održane 2019. kada je Ribafish „označio“ 17 otoka, druga od tri faze projekta započela je 3. srpnja, a sastoji se od tri etape. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je tijekom utorka objavio kako njegov put napreduje: "17 otoka, 18 predavanja, 1300 klinaca i još toliko roditelja, dida, baka, stotinjak kila skupljenog smeća po plažama, 50 isplivanih kilometara, tisuće divnih uspomena i obećanje da nastavljamo dogodine. Hvala svima na obali, otocima, kontinentu, brodovima, vi ste stvorili novu najljepšu priču ljeta. Plivamo dalje!", napisao je na Facebooku. 

Otoci koje spajaju plivajući između njihovih dviju najbližih točaka, ove godine su: Krapanj, Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje, Murter, Vrgada, Pašman, Ugljan, Ošljak, Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Rava, Dugi Otok i Kornat.

U sjećanje na Roka

Projekt #RokOtok je plivačko edukacijski maraton nastao 2019. godine u spomen na Roka, prerano preminulog dječaka kojem je njegov otac obećao da će zajedno obići svih naših 50 nastanjenih otoka. Uz pomoć dobrih ljudi sa svih strana Hrvatske, poznati je novinar i bloger u prvoj fazi preplivao udaljenosti između 17 otoka na jugu Dalmacije, a projekt je dobio nagradu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za doprinos u promicanju pomorske kulture i proglašen najljepšom pričom ljeta 2019..

Nakon pauze od godinu dana uzrokovane nepovoljnom pandemijskom situacijom, ova hvalevrijedna priča ide dalje, a Ribafish nakon što dopliva do otoka malim i velikim stanovnicima otoka Šibensko-kninske i Zadarske županije i njihovim gostima donosi predavanja o važnosti zaštite prirode i okoliša, organizirana čišćenja plaža te interaktivne i poticajne potrage za „blagom“. Osmišljene su i edukativne igre u prirodi, kako bi se podigla svijest o problemu provođenja previše vremena pred ekranima i mobitelima, čemu je danas izloženo jako puno ljudi.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!