Ostani doma
TV novosti

'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Kulinarski trikovi koje morate zapisati: Smije li se umak zgusnuti brašnom, kada se soli meso i kako se reže luk?

Špiček je objasnio i kako se jedino smije umak zgusnuti pomoću brašna

Natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' u svakoj epizodi nauče brojne nove stvari, a s njima i natjecatelji. 

Naučili smo razliku između pripreme odreska na pariški način i orly način. Na pariški način meso uvaljamo u jaja i brašno te pečemo na masnoći, a orly je posebna smjesa, slična onoj za palačinke, u koju se umoči namirnica i peče.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Špiček je objasnio i kako se ispravno priprema pileći temeljac, te pokazao trik kojim možete spasiti stvar ako ispadne premasan. 

Podsjetio je i što treba učiniti s lisnatim tijestom prije pečenja. Naime, dobro ga je izbosti vilicom, pogotovo ako je nadjeveno, da se može odzračiti. 

Predsjednik žirija otkrio je i kako pastrvi nije uvijek nužno čistiti ljusku. Naime, kada se peče ili prži, njena sluz je poželjna, a skidanjem ljuske skinula bi se i ta sluz. 

Ponovili smo i kada se meso soli. 

"Meso se soli dok je u sirovom stanju, a ne nakon termičke obrade", rekao je Špiček, koji je održao i školicu rezanja luka. 

Špiček je objasnio i kako se jedino smije umak zgusnuti pomoću brašna. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!