Ostani doma
TV novosti
Maurice iz 'Života na sjeveru' danas slavi 81. rođendan: Sada je to teško za povjerovati, no kao mali je godinama trenirao balet
IG/northernexposureseries

Čestitamo!

Maurice iz 'Života na sjeveru' danas slavi 81. rođendan: Sada je to teško za povjerovati, no kao mali je godinama trenirao balet

Donosimo vam zanimljive činjenice iz života Barryja Corbina, zvijezde legendarne serije 'Život na sjeveru' koju gledamo od ponedjeljka do četvrtka u 21:25 na Kockici

Punim imenom Leonard Barrie 'Barry' Corbin rođen je 16. listopada 1940. u teksaškom gradu Lamesi. Njegova majka Alma bila je učiteljica, a otac Kilmer sudac i bivši senator Teksasa.

Mali Barry kratko je u osmom razredu trenirao nogomet, ali se ubrzo prebacio na razne umjetničke slobodne aktivnosti, uključujući satove glume i baleta. Nakon mature upisao je studij kazališne umjetnosti na Texas Tech Sveučilištu u Lubbocku, koji je prekinuo zbog vojske. Kad je imao 21 godinu pridružio marincima, odslužio dvije godine, no po izlasku se odmah vratio na faks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jo Corbin (@jocorbin6)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dok ga posljednjih godina uglavnom možemo vidjeti u ulogama autoritativnih 'velikih muškarčina', šezdesetih godina prošlog stoljeća Barry je karijeru započeo kao šekspirovski glumac i dugi niz godina bio samo kazališni glumac. 

Tek je 1980-ih počeo glumiti na filmu i televiziji. Od 1990. do 1995. portretirao je bivšeg astronauta i lokalnog poslovnjaka Mauricea Minnifielda u CBS-ovoj seriji 'Život na sjeveru' što mu je donijelo i nominaciju za prestižnu nagradu Emmy.

Corbin je 90-ih godina izgubio većinu kose zbog alopecije areate, iznenadnog gubitka kose koji se očituje u pojedinačnim ili višestrukim ovalnim područjima koji su potpuno bez vlasi.

Veliki je ljubitelj jahanja, pobjeđivao je na mnogim konjičkim natjecanjima i veći dio svog slobodnog vremena provodi jašući konje i čuvajući stoku na svom malom teksaškom ranču u blizini Fort Wortha.

Na ranču u Teksasu Corbin živi sa suprugom Jo. Nevjerojatna je činjenica kako je Corbinova kći Shannon dana na usvajanje dok je bila dijete. Naime, njezina majka zatrudnjela je nakon burne noći provedene s Corbinom tijekom studija, no njemu nije rekla da je ostala trudna. Corbin je tek svoju kćer uspio pronaći u lipnju 1991., kad joj je bilo 26 godina. Uz kći Shannon Corbin ima i tri sina.

U rujnu 2011. Corbin je na Filmskom festivalu Estes Park u Estes Parku u Coloradu dobio nagradu za životno djelo.

Barryja Corbina i seriju 'Život na sjeveru' gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 21:25 na Kockici. 

  • Život na sjeveru

    dramska serija - SAD - 1990.

    Ponedjeljak - četvrtak u 21.25 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!