Ostani doma
TV novosti
Željka Klemenčić danas slavi 42. rođendan: Bivša urednica Playboya kuhati je počela iz hobija i s vremenom postala vrsni gastroguru
RTL

Čestitamo!

Željka Klemenčić danas slavi 42. rođendan: Bivša urednica Playboya kuhati je počela iz hobija i s vremenom postala vrsni gastroguru

Željku Klemenčić i kulinarski show 'Tri, dva, jedan - kuhaj' i 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' gledajte bilo kad i bilo gdje na RTL Playu

Željka Klemenčić rođena je 24. studenog 1979. u Vinkovcima. Nakon studija komparativne književnosti i rusistike deset je godina radila kao novinarka i urednica. Kako je zbog cjelodnevnog posla počela donositi hranu od kuće, počela se educirati o kuhanju i zdravoj prehrani. Tako se dok je još radila kao urednica Playboya probudila u njoj velika želja prebaciti se u žanr gastronomije. Uz to što joj je počelo smetati da baš cijeli dan provodi u redakciji, Željka je bila vrlo nezadovoljna velikom količinom teoretiziranja o hrani.

Jedna je od pokretača kulinarskog priloga Nedjeljnog Jutarnjeg lista 'Dobra hrana'. No htjela je početi raditi nešto što nije samo slikanje hrane i populističko preslikavanje istih recepata. Uz to počela je osjećati prezasićenost i odrekla se visoke pozicije u magazinu kako bi strast prema gastronomiji pretvorila u privatni posao i pokrenula gastro časopis 'Mrvica'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz pripremu zdrave hrane, Željka se počela baviti i povrtlarstvom, što joj je bio veliki izazov, a zanima je isključivo prirodni uzgoj i održivi razvoj.

Željka je u sretnoj dugogodišnjoj vezi s Gordanom Zečićem, također bivšim urednikom Playboya. 2017. godine rodio im se sin Pero, pa je Željka proširila svoj interes i na kvalitetu prehrane male djece. Vlastito iskustvo i pitanja koja su joj mame počele postavljati motiviralo ju je na pisanje kuharice 'Sretno dijete koje jede sve'.

Željku Klemenčić kao članicu žirija gledajte bilo kad i bilo gdje na platformi RTL Play.

Potražite inspiraciju za nadolazeće blagdane u specijalnom izdanju popularnog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – Ho, ho, ho!'.

Na RTL Playu možete pogledati i svih osam sezona showa te zanimljive savjete stručnog žirija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!