Ostani doma
TV novosti
Doznajte kako posluju osviještene i moderne kompanije koje se brinu za zelenije sutra
RTL

Projekt: Zeleno

Doznajte kako posluju osviještene i moderne kompanije koje se brinu za zelenije sutra

Svake subote u sklopu emisije 'RTL Danas' voditeljica i reporterka Jelena Pajić u zelenim informativnim minutama otkriva nove i zanimljive načine razmišljanja i primjere dobre prakse za očuvanje okoliša.

U novom prilogu 'Projekta: Zeleno' Jelena Pajić donosi inspirativne primjere dviju hrvatskih kompanija koje su krenule zelenim koracima u bolju budućnost. Svaka od njih na svoj način, u okviru svog poslovanja, poduzima manje akcije i razvija projekte kojima vode brigu o prirodi i okolišu.

"Jedna ljekarnička kompanija pokrenula je projekt 'I kuta zaslužuje drugu priliku' te su skupili oko 40 kilograma starog tekstila, odnosno ljekarničkih kuta, te dali udruzi Kamensko da od toga naprave platnene vrećice koje će besplatno dijeliti korisnicima. S druge strane imamo jednu marketinšku agenciju unutar koje zaposlenici obavezno razvrstavaju sav otpad, a kako bi zamijenili odlaske na sastanke automobilima - kupili su uredske romobile koje zaposlenici koriste za manje relacije i odlaske na sastanke.  Također, kad je riječ o užini ili ručku na poslu, trude se naručiti svi od istog dobavljača kako bi smanjili otpad i zagađenje te je popularno da se ručak nosi od doma i tako smanji otpad od dostave hrane. Ima firmi koje razmišljaju te se trude djelovati pozitivno unutar svog kolektiva", pojašnjava Pajić koja će na navedenim primjerima gledatelje upoznati sa svim malim zelenim koracima koje poduzimaju osviještene i moderne kompanije. Na taj se način još jednom želi istaknuti poruka kako i malim koracima možemo puno postići te ostaviti pravi trag, a to je i nit vodilja 'Projekta: Zeleno'. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz to, u Zelenom savjetu Jelena će pojasniti gledateljima kako se pravilno odvaja aluminijska folija. Zbog toga nove minute 'Projekta: Zeleno' ne propustite pogledati u sklopu informativne emisije 'RTL Danas' od 18.30 sati na RTL-u!

Što je 'Projekt: Zeleno'?

Zaštita okoliša i očuvanje prirode nikad nije bilo od veće važnosti pa je zbog toga bitno da kompanije u svoje poslovanje integriraju brigu za okolinu i društvo. Kao odgovor na povećano zanimanje o planetu, RTL Hrvatska pokrenula je društveno odgovoran program pod nazivom 'Projekt: Zeleno'.

Projekt će djelovati na različitim platformama, a cilj projekta je educirati javnost o važnosti očuvanja života na Zemlji te svim gledateljima i čitateljima ponuditi rješenja, savjete i prijedloge kako svaki pojedinac može pomoći planeti i biti dio ovog zelenog pokreta.

 • RTL Danas

  informativna emisija - Hrvatska - 2019.

  Ponedjeljak - nedjelja u 18.30 sati
  • Voditelj:
   Ana Brdarić-Boljat, Jelena Pajić, Tomislav Jelinčić, Ivan Vrdoljak
  Gledaj na
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!