Ostani doma
TV novosti
'Oggy i žohari': Jeste li znali da su likovi dobili imena po legendarnim Ramonesima?
RTL Kockica

'Oggy i žohari': Jeste li znali da su likovi dobili imena po legendarnim Ramonesima?

U petak navečer na Kockici ne propustite gledati dugometražni animirani film 'Oggy i žohari'

U moru raznolikih crtanih i animiranih likova, zabavna četvorka, mačak Oggy i tri nestašna žohara, oduvijek su se posebno isticala.

Crtić je nastao 1998. godine u Francuskoj, a 'očevi' su mu Jean-Yves Raimbaud, Marc du Pontavice i Olivier Jean-Marie. Žohari se zovu Dee Dee, Marky i Joey, a imena su dobili po glazbenim velikanima iz grupe Ramones!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oggy je mačak svijetloplavog tijela, zelenih očiju, crvenog nosa, sivog trbuha i bijelih šapa. Oggy obično vrijeme provodi gledajući televiziju i radeći kućanske poslove, dok ne juri žohare. Unatoč stalnom kaosu koji mu uzrokuju žohari, Oggy je s njima razvio svojevrsni odnos ljubavi i mržnje.

Joey je žohar s ljubičasto-ružičastim tijelom, ljubičasto-plavom glavom, crvenkastim desnim okom i žutim lijevim. On je vođa i najstariji od trojice žohara. Iako je najkraći žohar u grupi, najčešće je najinteligentniji, uvijek koristi mozak, ali ponekad je prisiljen sam odraditi stvari jer Marky i Dee Dee često misle da su njegovi planovi glupi. Voli novac, ali njegovi napori oko istog uvijek propadnu.

Marky je žohar s vitkim sivim tijelom, zelene glave i ružičastih očiju. On je najviši od njih trojice i često ga zapravo nije briga što ostali rade. Iako je izvorno volio izazivati ​​nestašluke baš kao Dee Dee i Joey, u kasnijim epizodama postao je opušteniji. Hobi su mu zabavljanje s lutkama i čitanje knjiga.

Dee Dee je žohar s plavim tijelom, narančaste glave i zelenih očiju. Uvijek je gladan i njegov apetit ponekad doseže sulude razmjere što često rezultira konzumacijom većih životinja ili drugih stvari koje su inače nejestive. Dee Dee jako voli operu.

Kako je crtić u svijetu doživio veliki uspjeh 2013. godine dobio je i svoju filmsku inačicu pod jednostavnim nazivom 'Oggy i žohari film' i gledamo je u petak u 19:55 na Kockici.

  • Oggy i žohari

    animirani film - Francuska - 2013.

    Petak, 14. prosinca u 19.55 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!