Ostani doma
TV novosti
Prezgodna Lucy Liu danas slavi 53. rođendan: Gledajte je u vrhunskoj seriji 'Zašto žene ubijaju' na PLAY Premiumu
Instagram/Lucy Liu

Čestitamo!

Prezgodna Lucy Liu danas slavi 53. rođendan: Gledajte je u vrhunskoj seriji 'Zašto žene ubijaju' na PLAY Premiumu

Lucy Liu rođena je 2. prosinca 1968. u njujorškom Queensu u obitelji kineskih imigranata. Još kao mala počela je trenirati filipinsku borilačku vještinu kali eskrima silat.

Na Sveučilištu u na Michiganu diplomirala je azijsku kulturu i jezike. Glumom se počela baviti za vrijeme studija kad se iz znatiželje pojavila na audiciji za predstavu 'Alisa u zemlji čudesa'. Dobila je glavnu ulogu, iako je audiciji pristupila za drugu ulogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije nego što je postala poznata po ulozi zločeste odvjetnice Ling Woo u seriji 'Ally McBeal', glumila je u par epizoda serija 'Dosjei X' i 'Herkul: Legendarna putovanja'. Zanimljivo je kako je i na audiciju za 'Ally McBeal' stigla prijavivši se za drugu ulogu, Nelle Porter, koju je tumačila Portia de Rossi, no redatelju se Lucy toliko svidjela da je odlučio stvoriti posebnu ulogu samo za nju. 

1991. liječnici su joj otkrili tumor u dojci koji su joj uspješno uklonili nakon dva dana.

2015. sina Rockwella Llyoda joj je rodila surogat majka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Kad ne snima, Lucy već godinama fotografira, slika i stvara kolaže i razne instalacije, a objavljuje ih pod pseudonimom, svojim kineskim imenom 'Yu Ling'.

 

Prezgodnu Lucy Liu gledajte u vrhunskoj seriji 'Zašto žene ubijaju' na PLAY Premiumu.

Serija 'Zašto žene ubijaju' prati tri iznevjerene žene iz tri vremenska razdoblja koje žive u istoj kući u Pasadeni, u Kaliforniji. Paralelno se izmjenjuju njihove priče, a sve tri su muževi na neki način izdali.

Prvo idemo u 1963. i upoznajemo Beth Ann (Ginnifer Goodwin), konzervativnu kućanicu čija je jedina uloga u životu služiti svog muža. Njezin svijet se sruši kad sazna da je njezin suprug Rob (Sam Jaeger) viđen kako se ljubi s konobaricom u obližnjem restoranu.

Druga priča vodi nas u 1984. i upoznaje s luksuznim životom koji Simone (Lucy Liu) vodi sa svojim trećim suprugom Karlom (Jack Davenport). Simone je upravo preuredila kuću i priredila spektakularnu zabavu kako bi se prijatelji divili njezinom savršenom životu. No taj savršeni balončić pukne kad od anonimnog pošiljatelja dobije kompromitirajuće fotografije svog supruga. Simone priznaje da je prvi suprug više od nje volio cugu, drugi drogu, a što više od nje voli treći…

Taylor (Kirby Howell-Baptiste) je odvjetnica u 2019. i upravo preuređuje kuću sa svojim suprugom Elijem (Reid Scott). I dok Eli dane provodi ljenčareći uz bazen pokušavajući pisati, Taylor ima ozbiljnu odvjetničku karijeru. Kako njih dvoje imaju otvoren brak, velika je enigma na koji je pak način Eli nju izdao.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!