Ostani doma
TV novosti
Mali čarobnjak i njegova ekipa zaludjeli su svijet prije 20 godina. Kako danas žive glavni glumci Harry Pottera?
Profimedia

Velika obljetnica

Mali čarobnjak i njegova ekipa zaludjeli su svijet prije 20 godina. Kako danas žive glavni glumci Harry Pottera?

Svi ih se sjećaju kao klinaca koji su odrastali u Hogwarts školi za čarobnjaštvo, a danas su odrasli ljudi

Premda je prošlo punih 20 godina od premijere filma Harry Potter i Kamen mudraca, svi se još živo sjećamo njegovih junaka temeljenih na istoimenom romanu J. K. Rowling iz 1997. godine.

Objavljen je na današnji dan prije 20 godina u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama i ubrzo postigao komercijalni uspjeh prikupivši 978 milijuna dolara na blagajnama diljem svijeta. Pogledalo ga je u Hrvatskoj gotovo pola milijuna ljudi i postao je jedan od najgledanijih filmova svih vremena, što je tada bila druga najveća zarada i gledanost. Ispred njega bio je samo Titanik. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priča prati prvu godinu Harry Pottera u Hogwarts školi za vještičarenja i čarobnjaštva dok otkriva da je poznati čarobnjak i započinje svoje obrazovanje. Glavne uloge tumačili su Daniel Radcliffe kao Harry Potter, s Rupertom Grintom kao Ronom Weasleyjem i Emmom Watson kao Hermionom Granger.

harry potter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upravo oni, nositelji radnje filma čiji je posljednji nastavak izašao prije točno 10 godina, danas su odrasli ljudi, no baš svi ih se sjećaju s dječjim crtama lica. Zavirili smo stoga u njihove živote i provjerili kako danas izgledaju Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson.

 

Daniel Radcliffe je, nakon snimanja osam nastavaka filma, postao sinonim za Harryja Pottera. No ubrzo nakon zadnjeg nastavka dobio je angažman u horor filmu 'The Woman in Black', a eksperimentirao je i s kazališnim ulogama. Prošle godine pojavio se u Netflixovom specijalu 'Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend'. Glumac je u vezi s glumicom Erin Darke, s kojom je prije osam godina snimio film 'Kill Your Darlings'. "Upoznali smo se na setu i odmah povezali. Tog trenutka sam shvatio da mi se ta osoba baš sviđa", izjavio je Radcliffe koji ipak nastoji svoj profesionalni život gurati u javnost više nego onaj privatni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Radcliffe (@daniel9340)

 

Rupert Grint je također ostao u filmskoj industriji, a u međuvremenu je dobio i kćerkicu. Danas jednogodišnju Wednesday G. Grint, dobio je s kolegicom Georgiom Groome i uživa u čarima očinstva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rupert Grint (@rupertgrint)

 

Od njih, možda se najviše u filmskom svijetu nakon snimanja Harry Pottera, uspjela probiti Emma Watson. Talentirana glumica glumila je u nekoliko filmova, a postala je i UN-ova ambasadorica dobre volje. U vezi je s Leom Robintonom, a ove godine u svibnju počelo se šuškati i o mogućim zarukama, ali ona to dosad nije potvrdila. Štoviše, svojim je pratiteljima na Twitteru poručila kako će, kada do toga dođe, sve obznaniti. 

(FOTO: Profimedia)

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!