Ostani doma
TV novosti
Gotovo 900 tisuća gledatelja pratilo je dvoboj naših rukometaša s Francuskom na programu RTL-a!
Sanjin Strukic/PIXSELL

Sjajni rezultati gledanosti

Gotovo 900 tisuća gledatelja pratilo je dvoboj naših rukometaša s Francuskom na programu RTL-a!

U četvrtak navečer, 13. siječnja, prijenos utakmice Hrvatske protiv Francuske na Europskom prvenstvu u rukometu za muškarce 2022. bio je najgledaniji sadržaj na svim nacionalnim televizijama u ukupnoj populaciji, kao i u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina.

Stiglo je vrijeme za rukomet, a Hrvatskom je zavladala prava rukometna groznica, što mogu potvrditi i odlični rezultati gledanosti RTL-ova glavnog kanala na kojem je udarni termin bio posvećen upravo – rukometu!

Hrvatska reprezentacija sinoć je u dvoboju s dobro znanim, ali i teškim rivalima Francuzima otvorila svoje sudjelovanje na Europskom prvenstvu. Unatoč porazu s rezultatom 27:22 za francusku reprezentaciju, naši rukometaši imali su veliku podršku s tribina, ali i od gledatelja, koji su ih bodrili preko malih ekrana. Cijelu utakmicu pratilo je gotovo 800 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji (20% AMR) dok je udio u gledanosti (SHR) iznosio fantastičnih 41,5 posto!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udio u gledanosti bio je nešto viši u drugom poluvremenu jer ga je hrvatska reprezentacija započela sa samo dva gola zaostatka, što je izazvalo veliki interes gledatelja, točnije njih 819 tisuća u ukupnoj populaciji, koji su se tada ponovno priključili u program RTL-a te je udio u gledanosti iznosio visokih 45 posto! Najgledaniji dio večeri bio je u sredini drugog poluvremena kad je Tin Lučin ostvario pogodak i vratio Hrvatsku na samo dva gola razlike, a u tom je trenutku uz program RTL-a i naše Kauboje bilo gotovo 900 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji!

Prije i poslije napetog dvoboja, gledatelji su na RTL-u imali priliku pratiti specijalnu emisiju 'Vrijeme je za rukomet' u kojoj je voditeljica Ivona Hemen sa stručnim komentatorima i rukometnim legendama Goranom Špremom, Dragom Vukovićem i Petrom Metličićem analizirala hrvatsku i francusku reprezentaciju, kao i ostvarene rezultate. Emisija 'Vrijeme je za rukomet' najbolji uspjeh ostvarila je između dva poluvremena, kad je ostvarila prosječnu gledanost preko 600 tisuća gledatelja (16% AMR) u ukupnoj populaciji dok je u udio u gledanosti iznosio 32 posto, a u najgledanijem trenutku uz emisiju je bilo 615 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji!

A u prilog tome da je RTL pobjednik jučerašnje gledanosti govore i odlični rezultati glavnog kanala, kao i grupe kanala. Naime, glavni kanal RTL-a je u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina u udarnom terminu ostvario 41,7 posto udjela u gledanosti, odnosno 34 posto udjela u gledanosti u ukupnoj populaciji, dok je prvi konkurent u prime time terminu imao samo 15,9 posto udjela u gledanosti u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina te udio u gledanosti od 24% kad je riječ o ukupnoj populaciji. Uz to, RTL-ova grupa kanala u jučerašnjem je danu 'rasturila' prime time gledanost te ostvarila udio u gledanosti od izvrsnih 38 posto u ukupnoj populaciji dok je u ciljnoj skupini taj udio iznosio sjajnih 45,9 posto!

Europsko rukometno prvenstvo za muškarce 2022., koje se odvija u Mađarskoj i Slovačkoj sve do 30. siječnja, možete pratiti na glavnom kanalu RTL-a, kao i na kanalu RTL2  te online platformi PLAY. Novu utakmicu hrvatske reprezentacije ne propustite pogledati već sutra, 15. siječnja, od 20.30 sati na RTL-u, kad naše rukometaše na terenu očekuje Srbija!

Izvor: UMTG, pružatelj: AGB Nielsen / Period: 13.01.2022 / TG 4+, 18-49

  • Vrijeme je za rukomet: EP - Mađarska, Slovačka 2022.

    emisija iz studija uživo - Hrvatka - 2022.

    Od 13. do 30. siječnja
    • Voditelj:
      Marko Vargek, Petar Metličić, Goran Šprem, Drago Vuković.
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!