Ostani doma
TV novosti / Najave
Dobro da su ih snimili: Kultne filmske scene koje su nastale sasvim slučajno i ušle u povijest

SUper je ispalo

Dobro da su ih snimili: Kultne filmske scene koje su nastale sasvim slučajno i ušle u povijest

Da se najbolje stvari događaju sasvim slučajno, potvrđuju i ovi primjeri iz filmske povijesti

Taksist

Kultno pitanje “You talking to me?” zapravo je čista improvizacija oskarovca Roberta De Nira. Naime, redatelj je od De Nira zatražio da priča sam sa sobom u ogledalu, a ono što je čuo toliko mu se svidjelo da je snimljeno ostavio u filmu i učinio nezaboravnim.

Zgodna žena

Jedna od najpoznatijih scena iz filma također je improvizacija. Riječ je o sceni u kojoj Richard Gere pokazuje Juliji Roberts dijamantnu ogrlicu, a zatim je naglo poklopi, što je glumicu pomalo i uplašilo. Julija se toliko iskreno nasmijala da je redatelj ovu scenu odlučio zadržati.

Gospodar prstenova: Dvije kule

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Scena u kojoj Viggo Mortensen prvo udara nogom o orkovu kacigu, a zatim pada na koljena u agoniji zbog pogubljenih kolega, zapravo je snimka stvarne boli. Naime, Viggo je u trenutku kada je udario nogom o kacigu slomio dva nožna prsta, no nastavio je glumiti. Redatelju Peteru Jacksonu toliko se svidjelo snimljeno da je sve odlučio zadržati.

Odbjegli Django

Scena u kojoj Leonardo DiCaprio lupi rukom o stol i poreže se, zapravo nije bila u scenariju. Iako je zaista počeo krvariti, genijalni Leonardo nastavio je glumiti kao da se ništa nije dogodilo. Scena kao takva izrazito se svidjela Quentinu Tarantinu i završila u filmu.

Leonarda DiCaprija gledajte u megahitu 'Titanic' u subotu u 20 sati na RTL-u u filmu 'Titanic'! 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!