Novosti / Najave

USKORO!

Ne propustite boksački spektakl: Ovog vikenda na RTL-u gledajte borbu između Usyka i Bellewa

Borba s Usykom (31 godina) za Bellewa (35 godina) znači spustiti se za težinsku stepenicu, u cruiseweight kategoriju

Nakon što je dva puta pobijedio Davida Haya u teškoj kategoriji, što ste mogli pratiti uživo na RTL-u, Tonyja Bellewa gledamo ponovno. Ovoga puta odlučio je izazvati Oleksandra Usyka, neporaženog šampiona u vlasništvu sva četiri cruiseweight pojasa WBO, WBC, WBA, IFA u lakoteškoj kategoriji, koje je osvojio na World Boxing Super Series. Velika borba zakazana je za 10. studenoga u Manchester Areni u 23 sata, a prijenos pratimo na RTL-u uz komentare Filipa Brkića i Željka Mavrovića.

Odlučivši se boriti s Usykom (31 godina), Bellew (35 godina) se spustio za težinsku stepenicu, u cruiseweight kategoriju, čiji je WBC prvak već bio. Stati u ring protiv boksača kojeg se pribojava čitav boksački svijet velik je izazov i pravi test za Bellewa, koji je u svoje 33 borbe poražen svega dvaput (jedna borba završena je neodlučeno). Bellew priznaje da je Ukrajinac Usyk,  još od vremena Evandera Holyfielda, najbolji cruiseweight boksač svijeta, fantastičan ljevoruki udarač, koji sve može, no Bellew dodaje da je boksao i sa snažnijima i bržima. Ipak, kada se zbroje svi segmenti, Usyk je kompletniji boksač.

Jednako tako, Bellew, koji nije favorit u ovoj borbi, ističe za sebe da je najjači udarač i najbrži boksač s kojim je Ukrajinac ikada boksao, borac koji nikada ne odustaje te da će Ukrajinac pokazati trenutak slabosti, koji će on majstorski iskoristiti te mu „slomiti srce i uzeti dušu“. Usyk je vjerojatno i najteži protivnik Bellewove karijere, a poraz bi mogao označiti njegovu silaznu putanju, čak možda i završetak karijere, mada je s 35 godina na leđima Bellew odličan tehničar s puno iskustva i nedvojbeno jakim udarcem, koji bi, ako sjedne na pravo mjesto, mogao označiti i kraj protivnikovih ambicija.

S druge strane, Usyk, osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012., u svojih 15 profesionalnih mečeva impresionirao je boksački svijet postavši IBF, WBA, WBC i WBO cruisweight prvak osvojivši World Boxing Super Series turnir. U svojoj desetoj borbi prošle godine protiv Krzysztofa Glowackog postao je WBO prvak, a ove je godine osvojio WBC pojas protiv Mairisa Briedisa te IBF i WBA naslove protiv Murata Gassieva.

U naponu snage, Usyk će vjerojatno dominirati pa najvjerojatniji scenarij borbe izgleda ovako - ako uspije izbjeći opasne bljeskove Bellewa, vještina koju će Usyk pokazati u 12 rundi mogla bi biti odlučujuća kod bodovanja, pod uvjetom i velikom vjerojatnošću da se Bellew bude uspijevao odupirati do kraja. U svakom slučaju, čeka nas jedna od najbolji borbi ove godine, vrhunski boks u kojem ćemo doista moći uživati.

Ne propustite boks Usyk vs. Bellew u subotu u 23 sata!

Reci što misliš!