Novosti / Najave
Ne propustite TV premijeru hrvatskog filma 'Lavina'!

večeras u 21:05!

Ne propustite TV premijeru hrvatskog filma 'Lavina'!

Prošla je godina dana otkako je u švicarskim Alpama u snježnoj lavini nestao Franjo (Stojan Matavulj). Proglašen je mrtvim te mu je organiziran sprovod na kojem ga oplakuju njegove dvije supruge, Lidija (Robert Ugrina) i Angelina (Ksenija Marinković), s kojima ima kćeri. No iznenada, Franjo se vraća iz mrtvih i to kao - homoseksualac! A s njim stiže i instruktor skijanja (Borko Perić), njegov novi dečko.

Duhovita 'Lavina' redatelja Stanislava Tomića na prvu će vam možda izgledati kao da je na humorni način preuzela koncept hororaca u kojima se mrtvi s drugog svijeta vraćaju sasvim drugačiji, no to ipak nije slučaj jer je ovo “čisti” feel good film, komedija koja donosi pravu lavinu smijeha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Film Lavina (@lavina_film) on Aug 1, 2017 at 7:23am PDT

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavne uloge tumače Slavko Matavulj, Borko Perić, Robert Ugrina, koji je za ovu priliku postao žena, Ksenija Marinković te još dugi niz probranih zvijezda hrvatskog glumišta, poput Nine Violić i Gorana Grgića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Film Lavina (@lavina_film) on Jul 26, 2017 at 10:31am PDT

Film je premijerno prikazan na Pulskom filmskom festivalu 2017. da bi nakon toga krenuo po regiji beskompromisno zabavljajući gledatelje. Prema riječima Stanislava Tomića, 'Lavina' je u potpunosti nezavisan film nastao u privatnoj produkciji, financiran privatnim novcem i ostvaren entuzijazmom ekipe te oslobođen ograničenja koja nam nameću dobar ukus i zdrava pamet. Iako priča o homoseksualnosti, nije film koje drži prodike niti želi lamentirati o društevnim temama i stanju društva, već je prvenstveno simpatična, neopterećena komedija koja želi nasmijati i zabaviti, i to radi jako dobro.