Novosti / Najave
Jedan od njih borit će se za svoju čast, drugi za svoju slobodu

Nepobjedivi - večeras u 21:45

Jedan od njih borit će se za svoju čast, drugi za svoju slobodu

Uživajte u kriminalističkom akcijskom filmu s Wesleyjem Snipesom i Vingom Rhamesom u glavnim ulogama

Neosporeni svjetski prvak u teškoj kategoriji George „Iceman“ Chambers (Ving Rhames) osuđen je zbog silovanja i poslan na izdržavanje kazne u Sweetwater zatvor, koji se nalazi usred pustinje. Ova najstrože čuvana kaznionica prepuna je okorjelih kriminalaca, a Chambers, nesvjestan kako zatvor funkcionira, niti njegove hijerarhije, pokušava impresionirati zatvorenike svojim zvjezdanim statusom.

Unutar zidina klađenje je glavna zanimacija, a oni koji vode kladionicu, vode i čitav zatvor. Najpopularniji boksač među opakim društvom je Monroe Hutchens (Wesley Snipes), koji završi u samici nakon sukoba s Chambersom u kantini. Svjestan netrpeljivosti između ove dvojice, mafijaški boss Ripstein (Peter Falk) shvati da će njihova međusobna borba biti pravi spektakl pa organizira susret, dok je upravitelj zatvora prisiljen okrenuti glavu za vrijeme borbe.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Redatelj Walter Hill oduvijek je želio snimiti film o boksu, vještini koja ne projicira samo snagu i dramu, već i ljepotu, što ga čini vrlo fascinantnim i neodoljivim sportom. Jednog popodneva, kada je s Davidom Gilerom razgovarao kako niti jedan filmski studio nije napravio film inspiriran odlaskom Mikea Tysona u zatvor 1992., kada je bio osuđen zbog silovanja, pala je odluka da napišu scenarij koji ne osuđuje zatvorenike niti drži prodike o zasluženoj kazni, već donosi priču kako su takvi ljudi spremni pokazati i svoje svijetle, herojske trenutke.