Ostani doma
Spomenka: 'U zatvorenom se prostoru treba zadržavati samo onoliko koliko je neophodno'
RTL

Promotorica sirove hrane

Spomenka: 'U zatvorenom se prostoru treba zadržavati samo onoliko koliko je neophodno'

Večerašnja domaćica dolazi iz Rijeke, vodi zdrav život, promovira koncept sirove hrane i smatra kako je najvažnije da je čovjek sam sebi najbolji prijatelj.

„U mirovini sam, imam jednu kćer i jednu unuku. Volim puno hodati, općenito se kretati jer smatram da je život kretnja i u zatvorenom prostoru treba se zadržavati samo onoliko koliko je neophodno. Tako da, osim planinarenja, imam bicikl, trampolin, svoju strunjaču i svoj pod - obavezno vježbam, a ljeti puno plivam“, kaže Spomenka i nastavlja: „Trampolin kod djece budi radost, u biti to je igra i nekako se vraćam u djetinjstvo. Uz to, terapeutski je, jako zdravo i ljekovito - podiže raspoloženje i čisti naše tijelo od toksina pa gdje ćete bolje?!“

Baš kao i članovi njezine obitelji, Spomenka je i umjetnička duša. „Volim crtati, tata mi je isto bio umjetnik, no on je više slikao naivu i na platnu. Jedan mi je brat slikar, a ja se tako malo igram grafitnom olovkom. Naprosto nikad ne znam što ću nacrtati jer ne crtam nešto što vidim u prirodi, nego jednostavno to nešto iz mene iznutra“, kaže i nastavlja kako je tijekom godina otkrila još jednu svoju strast.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Inače nisam bila žena od nakita, uvijek sam bila golih ruku i vrata, ali prije nekoliko godina, zahvaljujući mojoj prijateljici Ljerki, koja radi jako lijep nakit, pomalo sam zavoljela te kristale. I to onako kako ih ona doživljava i predstavlja - da su to bića koja imaju svoju energiju koja, dok ih mi nosimo, tu svoju ljepotu i energiju prenose i na nas“, kaže i dodaje kako je najvažnije da se čovjek iznutra osjeća dobro.

„Sam si sebi najbolji prijatelj. U životu sam se puno selila i ta su mi iskustva uvijek donijela neko bogatstvo i uvijek sam u tom nekom prostoru mogla izraziti neku svoju novu kreativnost. Onda sam shvatila da je to moj dom - ako se iznutra osjećam dobro, svugdje mi je dom dobar.

Spomenkinu 'Večeru za 5 na selu' pogledajte večeras u 20 sati na RTL-u!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!