Ostani doma
Mirjam se suočavala s otporom roditelja: 'Kad sam krenula na jogu i postala vegetarijanka, pomislili su da sam u nekoj sekti“
RTL

Najmlađa natjecateljica

Mirjam se suočavala s otporom roditelja: 'Kad sam krenula na jogu i postala vegetarijanka, pomislili su da sam u nekoj sekti“

Zanimljiva i pomalo samozatajna Riječanka otkriva kako želi postati joga instruktorica i life coach, ali i sve o tome zašto je prešla na vegetarijanstvo te s kojim se sve problemima i osudama pritom susrela.

Mirjam Lazzarich je najmlađa natjecateljica u riječkom tjednu 'Večere za 5 na selu', a ujedno do sad i najmlađa domaćica dvanaeste sezone. No to ne znači da ima najmanje iskustva u kuhinji jer je ova devetnaestogodišnjakinja po struci kuharica. A kako je i vegetarijanka već dvije godine, Mirjam kroz svoju večeru želi široj publici predstaviti vegetarijanski način prehrane. Kad ne kuha Mirjam se opušta uz prakticiranje joge, meditaciju ili ples. Iako je i joga i vegetarijanstvo jako vesele i čine je boljom osobom, kako kaže, nije joj bilo lako suočiti se s roditeljima koji je u početku nisu podržavali.

„Roditelji su mi vjeroučitelji i za njih je to neispravno, bilo im je teško prihvatiti da sam krenula na jogu i postala vegetarijanka. Sve im je to bilo čudno i  pomislili su da sam u nekoj sekti jer se u kršćanstvu joga smatra lošim i demonskim. No kroz jogu sam postala svjesnija osoba i tako sam se upoznala s vegetarijanstvom jer tako podižeš svijest o tijelu i duhu“, otkriva Mirjam koju to nije obeshrabrilo da nastavi svoj put.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Ta mala odluka da ja neću jesti meso i raditi nasilje nekome, životinjama, možda ne znači puno, ali kad se skupi bar malo ljudi i svatko odluči napraviti nešto dobro, to je zapravo velika stvar. Roditelji su se brinuli za moje zdravlje i manjak željeza, no zabluda je da se željezo može dobiti samo iz mesa“, ističe samozatajna Riječanka koja nikome ništa ne zamjera, a kao najveću potporu u životu vidi svoju baku.

„Nona je bila uz mene kad me roditelji nisu podržavali i ništa u životu ne može proći bez nje. Ona je mudra žena i dala mi je puno savjeta, ona je moj najveći učitelj u životu. Uvijek me savjetuje da budem svoja, da ne marim što će drugi reći i da na neki način dam doprinos ovom svijetu, kroz bilo što“, izjavljuje Mirjam koja bi voljela postati instruktorica joge, ali i life coach (životni trener). 

„Čini me sretnom kad nekom pomažem i vjerujem da sam zato i ovdje“, zaključuje svoju priču ova zanimljiva devetnaestogodišnjakinja. 

Što će Mirjam pripremiti svojim gostima za večeru – pogledajte u 20 sati na RTL-u!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!