Ostani doma
Jelena je nakon dugih 5 godina čekanja uspjela posvojiti dvoje djece: 'Imamo dva sina, ali ne planiramo tu stati, u našoj obitelji nedostaje još jedna djevojčica'
RTL

Dirljiva priča

Jelena je nakon dugih 5 godina čekanja uspjela posvojiti dvoje djece: 'Imamo dva sina, ali ne planiramo tu stati, u našoj obitelji nedostaje još jedna djevojčica'

Natjecateljica krčkog tjedna u 'Večeri za 5 na selu' Jelena Lovrić otkriva sve detalje o teškom periodu u životu.


Jelena je rodom iz Bosne i Hercegovine te je vrlo mlada s majkom otišla živjeti u Austriju, kasnije se vratila u Istru, a sad živi u mjestu Šilo na otoku Krku.

„Bila sam 26 godina u Austriji, ali ondje si stranac, nedostajao mi je moj jezik, moj dom i da ja budem ja, zato sam se vratila u Hrvatsku“, započinje svoju priču Jelena te priznaje da joj život nije bio lagan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Djetinjstvo nisam imala jer je moja majka puno radila pa sam se rano naučila raditi i boriti za sve u životu. No moja mama je kraljica, veliki anđeo koji me jako voli i sve bi učinila za mene“, ističe Jelena koja se nakon teške operacije majke okrenula vjeri i Bogu i u tome našla svoj mir. No kako ona sama nije imala bezbrižno djetinjstvo, željela je svojoj djeci omogućiti sve ono što ona nije imala. Zato su se ona i njezin suprug odlučili na posvajanje djece i krenuli u zahtjevan postupak.

„Prije više od 5 godina smo pokrenuli proceduru o posvajanju djece, tko to nije prošao ne zna koliko je to težak proces… Školovali smo se, učili kako se odgajaju djeca, završili smo sve te tečajeve i potrebne procedure i da na kraju od svega toga ne bi bilo - ništa! Nakon teških i emocionalno iscrpljujućih pet godina sam rekla da odustajem i u trenu kad sam odustala mi je čudom zazvonio telefon...“ započinje Jelena te priznaje kako nakon tog poziva više ništa nije bilo isto.

„Dali su nam pola sata da se izjasnimo želimo li posvojiti djecu ili ne. 20 minuta sam samo plakala, 5 minuta smo se suprug i ja samo gledali i onda nam je ostalo još 5 minuta da donesemo odluku. Naravno, pristali smo i eto, prije otprilike mjesec i pol dana su nam djeca došla doma. No mislim da nećemo ostati samo na dvojci sinova, mislim da želimo još jednu curicu kako bi nam obitelj bila potpuna. Jednu curicu sam upamtila i ne izlazi mi iz glave…“ otkriva Jelena koja sada ima mnogo razloga za veselje. Njezini sinovi – dvogodišnjak i četverogodišnjak, zapravo su braća te je Jelena zahvalna Bogu što je njezinoj obitelji omogućio takav dar.

Jeleninu priču u cijelosti poslušajte u današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' večeras u 20 sati na RTL-u!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!