Brankica zaradila visoka 34 boda, unatoč negodovanju gostiju: „Bilo je prenaglašeno da je sve njemačko, a mi smo na selu u Hrvatskoj“

Okus je ono što se boduje

Brankica zaradila visoka 34 boda, unatoč negodovanju gostiju: „Bilo je prenaglašeno da je sve njemačko, a mi smo na selu u Hrvatskoj“

U srijedu navečer ovotjedna ekipa showa 'Večera za 5 na selu' okupila se u mjestu Domagovići kod Brankice kako bi kušali njezin spoj hrvatske i njemačke kuhinje.

Već na samom dočeku, gosti su primijetili kako Brankica ima malu tremu te je cijela večer prošla u pomalo uštogljenoj atmosferi, što su neki pripisali „njemačkom duhu“. No kada su tanjuri prepuni mirisne i ukusne hrane pristigli na stol, gosti su bili zadovoljni.

Predjelo imena Žličnjaci s preljevom bili su napravljeni od svježeg sira te posipani prženim lješnjacima. Gostima se okus svidio, ali Brankici su zamjerili obilne porcije jer je trebalo još kušati dva slijeda.

Za glavno jelo pripremila je tradicionalni njemački specijalitet koji je nazvala Rolade ljube mahunu i mrkvu, što su zapravo bile mesne rolice punjene sa senfom i kiselim krastavcima u umaku, poslužene s domaćim valjušcima i salatom.

„Izgled glavnog jela je bio odličan, mirisalo je super i mogu reći da se trud isplatio“, komentirao je Igor, s kojim se složio i Goran jer su oni imali najviše riječi hvale za Brankičine ukusne mesne rolade.

Večeru je završila s tortom Marelica na njemački, što je zapravo bila neka vrsta torte od sira s marelicama. Kako je taj dan Igoru bio rođendan, on je dobio duplu porciju sa svjećicama na vrhu te su mu svi zajedno veselo zapjevali „Sretan rođendan!“. S obzirom na to da su gosti u tišini jeli desert, dalo se zaključiti da im je po volji, a nakon toga je red došao i na ocjenjivanje.

Za Brankičinu večeru Suzana je dala ocjenu 8 jer joj je predjelo bilo obilno servirano i Brankica je, kako smatra, bila pomalo nervozna domaćica.

„Predjelo je bilo vrlo ukusno, glavno jelo jako dobro i kolač super, ali atmosfera nije bila vesela i bilo je prenaglašeno da je sve njemačko, a mi smo ipak u 'Večeri za 5 na selu' u Hrvatskoj“, komentirao je Igor koji je Brankici dao visoku ocjenu 9. Ivica joj je isto dao ocjenu 9 zbog loše atmosfere, a Goran ju je ocijenio osmicom zbog dekoracije u predjelu i preobilne porcije.

Tako je za svoju hrvatsko-njemačku večeru Brankica zaradila visoka 34 boda i time prešla u vodstvo. Može li je Goran nadmašiti, doznajte u četvrtak u 21 sat na RTL-u!

Reci što misliš!