Ostani doma
Tajana: 'S kćeri sam se preselila u Tenju jer tu vladaju mir i tišina, prava seoska idila'
RTL

VEČERA ZA 5 NA SELU

Tajana: 'S kćeri sam se preselila u Tenju jer tu vladaju mir i tišina, prava seoska idila'

Tajana Škrobot dolazi iz Tenje, viša je medicinska sestra i radi u bolnici u Osijeku, a osim kuhanja, ima još jedan zanimljiv hobi - već 15 godina rekreativno se bavi kuglanjem.

„Mislim da sam dosta uspješna u tome. Kuglanje je jako zabavan sport, zahtijeva preciznost i ako niste koncentrirani, neće ići. Super je za jačanje bedra i lijevog bicepsa, a ovaj me sport naučio da budem strpljiva i ne živčanim izvan kuglane, naučio me velikoj izdržljivosti koja dobro dođe u svakodnevnom životu“, kaže Tajana koja je jako ponosna na svoje zanimanje.

„Oduvijek sam znala da želim biti medicinska sestra, i to te stvarno promijeni kao osobu - postaneš plemenitiji i drugačije gledaš na cijeli svijet. To je dosta teško zanimanje; više psihički nego fizički jer u pacijentovim najtežim trenucima mi smo ti koji moramo biti stalno vedri i nasmijani, a uz sve tužne sudbine, to je ponekad stvarno teško. To je zanimanje koje iziskuje da stvarno budeš čovjek, da imaš ljudskosti u sebi jer to pacijentima puno znači. Cijela je ta profesija za mene jedan pozitivan doživljaj, pogotovo kad ti se u zadnjim trenucima ljudskog života osoba nasmiješi i kaže da izgledaš kao anđeo. To je zanimanje koje daje jedan veliki polet da budemo još bolji“, kaže Tajana koja je najponosnija na svoju 11-godišnju kćer Tenu s kojom se zbog kvalitetnijeg života prije pet godina iz Osijeka preselila u Tenju.

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Čim sam ušla u ovu našu kuću, osjetila sam neku toplinu i morala sam je imati. Baš je onako topla i ugodna, kao kućica u cvijeću. Iako je Tenja blizu grada, ovdje vladaju mir i tišina, prava seoska idila“, kaže vesela Slavonka koju je baka naučila kuhati. „Moja baka ima osamdesetak godina, a s njom mogu pričati kao s najboljom prijateljicom. Jako je utjecala na mene, na moj život i odluke, pa čak i na ovaj život na selu odnedavno“, zaključila je Tajana.

  • Večera za 5 na selu - nova sezona

    kulinarski show - Hrvatska - 2020.

    Ponedjeljak - petak u 20 sati