Ostani doma
Dobro došli u novi kulinarski tjedan u kojem smo se zaputili u Splitsko-dalmatinsku županiju!
RTL

Večera za 5 na selu

Dobro došli u novi kulinarski tjedan u kojem smo se zaputili u Splitsko-dalmatinsku županiju!

Ovaj tjedan u „Večeri za 5 na selu“ iz srca Imotske krajine stižu novi živopisni kandidati

Novi je tjedan u RTL-ovu kulinarskom showu u kojem će se prvi predstaviti Ivan Šućur. Ivan je u ugostiteljstvu cijeli život pa će danas na večeri gostima i prezentirati svoje specijalitete koji će biti spoj tradicionalne i moderne kuhinje. 

Kozice u predjelu, teleća koljenica pod pekom i flambirane palačinke bit će na njegovom jelovniku, a ostali kandidati odmah će prepoznati da je riječ o jednom profesionalcu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Po jelovniku mi se čini da se ta osoba bavi ugostiteljstvom i da će biti fino", kazala je Gordana Lozo iz Poljica, koja će također kuhati u ovom tjednu.

Osim njih, gledateljima će se u imotskom tjednu još predstaviti Danijela Dragović iz Kamenmosta, Zlata Bušić iz Vinjana Donjih te Mijo Mlikota iz Zagvozda.

IVAN ŠUĆUR (62), IMOTSKI

Ivan Šućur iz Imotskog ima 62 godine, po zanimanju je ugostitelj, 20 je godina bio konobar u Esplanada Zagreb Hotelu, potom voditelj kuhinje u Gradskoj kavani u Zagrebu te naposljetku radio u Kavani i restoranu Muzej u Zagrebu. Kuhanje, folklor, boćanje i pisanje gangi najveća su mu strast, a upravo je zahvaljujući gangi - proputovao cijeli svijet! U „Večeru za 5 na selu“ prijavio se kako bi promovirao domovinu, glazbu i tradicionalnu hranu, a za sebe kaže da je komunikativan, veseo i ne voli lijenost. Najčešće kuha domaću kuhinju iz Zagore (peka, pijetao, pura), a preferira dalmatinsku kuhinju. Jedinom manom smatra to što mu uvijek ostane previše hrane, a vrlina mu je što njegova jela „pričaju priču“.

GORDANA LOZO (47), POLJICA

Premda je 47-godišnja Gordana Lozo po zanimanju tekstilni tehničar, vlasnica je fast fooda u Poljicima, a većina njezinih prijatelja i sugrađana s ponosom kažu da je izvrsna kuharica. Juhe, sarma i kolačići često su na njezinu jelovniku, a njezin suprug tvrdi kako kuhinji može činiti čuda. Za sebe kaže da je društvena i voli se šaliti, a u kulinarski show „Večera za 5 na selu“ prijavila se zato što želi vidjeti kako drugi kuhaju i tako stjecati nova iskustva te upoznati nove ljude. Voli peku i divljač, a preferira tradicionalnu kuhinju. Gordana smatra da je jako spretna u kuhinji, no nikako ne voli da joj se netko petlja u posao.

DANIJELA DRAGOVIĆ (19), IMOTSKI

Danijela Dragović simpatična je 19-godišnjakinja iz Imotskog koju su gledatelji upoznali u popularnoj zabavnoj emisiji „Superpar“, kada je s dečkom Josipom Ajdukom na iznimno duhovit način pokušavala dočarati s kakvim se sve izazovima nosi jedan mladi par u vezi. Danijela je završila srednju ekonomsku školu, za sebe kaže da je zabavna, ali i da nema dlake na jeziku te iskreno priznaje kako joj godi što je postala poznata pa je, uz želju da nauči bolje kuhati, to jedan od razloga što se prijavila u „Večeru za 5 na selu“. Obožava vrhnje pa najčešće kuha s tom namirnicom, preferira domaću kuhinju, a najvećom vrlinom smatra to što brzo pamti recepte.

ZLATA BUŠIĆ (70), VINJANI DONJI

Zlata Bušić je 70-godišnja umirovljenica koja dolazi iz Vinjana Donjih, a za sebe kaže da je vesela i društvena osoba koja je neprestano u pokretu. U slobodno vrijeme volontira u udruzi umirovljenika, gdje organizira okupljanja, izlete i uvijek je zadužena za hranu i dobru atmosferu. Zlata se može pohvaliti jednim uistinu zanimljivim hobijem - kupnjom i prodajom automobila! Naime, kaže da se brzo zasiti jednog automobila, pa ih prodaje i kupuje nove. U „Večeru za 5 na selu“ prijavila se zbog novog iskustva t kako bi pokazala imotski način života. Omiljeno joj je jelo divljač, preferira mediteransku kuhinju, a svojom vrlinom smatra to što se ne boji eksperimentirati.

MIJO MLIKOTA (57), ZAGVOZD

Mijo Mlikota dolazi iz Zagvozda, a za sebe kaže da je neumoran i hiperaktivan pa je tako nedavno sam izgradio konobu, prošle je godine bio u ekspediciji na Himalaji, a sada se odlučio na sudjelovanje u emisiji „Večera za 5 na selu“ jer jednostavno ne može zamisliti da vodi dosadan život! Naravno, od sudjelovanja u showu očekuje nova zanimljiva iskustva, dobru zabavu, a i želi pokazati svoja kulinarska umijeća. Tom 57-godišnjaku omiljeno su jela piletina na žaru, raštika, suho meso i sarme, a preferira dalmatinsku kuhinju i tradicionalna jela. Smatra da je dobar kuhar, ali i da je nervozan kad mu jelo ne uspije kako je htio.

  • Večera za 5 na selu

    kulinarski show - Hrvatska - 2020.

    Ponedjeljak - četvrtak u 21.15, petak u 21 sat

Reci što misliš!