Ostani doma
'Nebeski jelovnik' nije najbolje prošao kod kandidata pa svećenik nije prešao u vodstvo
RTL

34 BODA

'Nebeski jelovnik' nije najbolje prošao kod kandidata pa svećenik nije prešao u vodstvo

Jučer se u 'Večeri za 5 na selu' kod domaćice Janje nije govorilo o tome čime se kandidati bave pa ekipa nekako nije doznala da je jedan među njima svećenik...

No čim su ostali kandidati vidjeli znakovite nazive njegovih jela, odmah im je postalo jasno čime se Ladislav bavi. Naime, svećenik je za svoje goste pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Anđeo na oblaku, glavnog jela Slavonska duša i deserta Nebo nije daleko.

Na putu do Ladislava kandidati su nastavili razgovarati o tome je li njihov domaćin svećenik, a čim su stali kod crkve, više nije bilo nedoumica. Domaćin ih je potom blagoslovio te ponudio aperitivima - rakijom od dunje i domaćim biljnim likerom, a nakon zdravice ušli su u župnikov stan. „Kako ćemo se mi sad ponašati kad znamo da je svećenik? Hoćemo li se morati moliti?“ zanimalo je Katu. Ubrzo su svi nazdravili i krenuli u župnikov stan. „Mislim da će ova večera biti nezaboravna“, zaključila je Janja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kad su sjeli za stol, Ladislav je ostalim kandidatima poželio da se lijepo opuste i zabave, kao da su kod bilo koga od njih, a potom je iznio predjelo - paštetu od čvaraka u obliku anđela, sir i vrhnje kao oblak te slavonsku pogaču sa svinjskom masti, a prije jela izmolili su 'Oče naš'. „Predjelo mi je izgledalo pomalo smiješno“, rekao je Domagoj, a Kata dodala: „Nisam očekivala baš toliko mašte na jednom tanjuru.“ Uz predjelo je Ladislav poslužio misno vino, a premda Janja prvo nije bila za vino, kad je probala, rekla je: „Ukusno je i fino.“ U prvom slijedu svima se najviše svidjela pogača koju je domaćin sam mijesio.

Domaćin je potom poslužio svinjski vrat uz proso i povrće. „Glavno jelo izgleda perfektno“, rekao je Domagoj, a svima se svidio i proso. „Uz onu mesinu, sve ide dobro“, komentirao je Aleksandar, a s njim se složila i Kata da bi potom pričali o tome kako su počašćeni što im je domaćin ponovno ponudio misno vino. Kad je o glavnom jelu riječ, Janja je komentirala: „Okus je dobar, sve je dobro, ali bilo je puno mesa.“ I ostatku ekipe svidio se okus glavnog jela, a Kata je zaključila: „Stvarno je bilo mekano kao duša.“

Atmosfera je otpočetka bila prilično napeta i glavno jelo nije uspjelo smiriti atmosferu pa su se sve nade polagale u desert - tortu. „Predivno je, topi se u ustima“, rekla je Kata, koja je tražila recept, a i Domagoj je pohvalio desert. Domaćin je nastavio razgovor o vjeri i crkvi, ponovno je došlo do sukoba mišljenja između njega i Domagoja da bi Janja zaključila: „Malo je previše bilo o Bogu, crkvi, Ladislavovu svećenstvu i svemu tome.“

Kako večer ne bi ostala u takvom tonu, svećenik je iznio darove za kandidate. „Prekrasan poklon“, rekao je Domagoj. Red je došao i na iznenađenje - Ladislavova je prijateljica otpjevala pjesmu Tereze Kesovije 'Moja posljednja i prva ljubavi', a pratio ju je Ladislavov prijatelj na gitari. „Suzu smo pustili Aleksandar i ja, ali i Lac“, rekla je Janja.

A kad je o ocjenama riječ, Kata je dala devetku zato što joj se u predjelu nisu svidjeli čvarci, Janja je dala ocjenu osam - sve joj je bilo dobro, ali nije joj se svidjelo što je na večeri bilo previše vina, Aleksandar je dao desetku zato što je osjetio duhovno nadahnuće i sve ga je razveselio, a Domagoj je dao ocjenu sedam zato što mu se nije svidjelo predjelo.

Kod Ladislava je uistinu bilo zanimljivo, a kako će biti sutra u Otoku kod najmlađe kandidatkinje vinkovačkog tjedna, odjevne tehničarke Kate - ne propustite pogledati od 20 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.

  • Večera za 5 na selu - nova sezona

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

    Ponedjeljak - petak u 20 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!