Ostani doma
Katini recepti: Svima je dobro sjela pileća salata, ali i desert zanimljiva imena!
RTL

Večera za 5 na selu

Katini recepti: Svima je dobro sjela pileća salata, ali i desert zanimljiva imena!

Najmlađa domaćica tjedna Kata Ilišević svojim je gostima ponudila predjelo Pileće ljeto - salatu od piletine i povrća za predjelo, za glavno jelo Otočku čaroliju - svinjetinu u umaku s gljivama te desert imena Rum rum zum zum - čokoladna torta s rumom i vanilijom.

Predjelo: Pileće ljeto

Sastojci:

zelena i iceberg salata

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

rajčica i cherry rajčica

krastavac kiseli i svježi

paprika - više boja

majoneza

kiselo vrhnje

jogurt

malo senfa

sol, papar, peršin, začin za piletinu

pileće bijelo meso

domaći kravlji sir ili ribanac

Priprema:

Očistiti sve povrće i nasjeckati ga po želji. Za dressing koristiti majonezu, kiselo vrhnje, jogurt, senf, sol, papar i peršin. Sve to smiksati i staviti hladiti. Treba biti gustoće kao smjesa za palačinke. Piletinu sjeći na kockice i začiniti. Staviti barem 12 sati u pac. Propeći na grill tavi s jedne i s druge strane. Servirati tako što ćemo na tanjur slagati red salate, pa dressing umak, pa opet salata i dressing i onda na vrh piletina sa sirom pa preko toga opet dressing.

Glavno jelo: Otočka čarolija

Sastojci:

2 do 3 kg mlade otkoštene prasetine

krumpir

3 glavice luka crvenog

paket šampinjona gljiva

sol, papar, brašno

Vegeta, crvena začinska paprika

Priprema:

Svinjetinu začiniti sa soli i paprom, urolati i peći na 240 stupnjeva oko 2 sata. Crveni luk izblendati i popržiti uz dodatak goveđe kocke za juhu, dodati izrezane gljive i dinstati na laganoj vatri dok se gljive ne postanu meke. U umak dodati iz teglice sastojke koje ste prethodno izmućkali, a to su: 2 dl vode, 3 žličiće brašna, začinska paprika, vegeta, papar i sol. Tako kuhati još nekoliko minuta i onda je gotovo. Uz sve to poslužiti pirjani krumpir.

Desert: Rum rum zum zum

Sastojci:

24 žlica brašna

21 žlica mlijeka

prašak za pecivo

4 žlice kakaa

24 žlice šećera

3 jaja

300 g tamne čokolade za kuhanje

500 ml vrhnja za šlag

bočica ruma

Priprema:

Izmutiti 3 jaja, dodati šećer, miksati da bude pjenasto, dodati mlijeko i potom brašno s praškom za pecivo i kakaom. Raspodijeliti dobivenu smjesu na 3 jednaka dijela i peći svaki biskvit na 180 stupnjeva 11 minuta. Čokoladu istopiti na pari i staviti da se ohladi. Vrhnje za šlag izmiksati i staviti da se ohladi. Ohlađenu čokoladu i vrhnje izmiksati zajedno i tako staviti na ohlađene biskvite. Poslužiti hladno.

  • Večera za 5 na selu - nova sezona

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

    Ponedjeljak - petak u 20 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!