Ostani doma
Kuhar Dražen prešao u vodstvo: 'Jela su bila fina i ukusna, atmosfera odlična, a domaćin super'
RTL

36 BODOVA

Kuhar Dražen prešao u vodstvo: 'Jela su bila fina i ukusna, atmosfera odlična, a domaćin super'

U današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' gosti su jedva čekali doći kod domaćina Dražena zato što je profesionalni kuhar.

„Svojim najavljivanjem stvorio si je veliki pritisak“, rekla je Bernardica, a Dražen zaključio: „Ako i jesam kuhar, ne mora značiti da ću to najbolje odraditi. Ima i kuhara amatera koji su puno bolji od mene.“ Srećom, dobrih komentara bilo je više od zamjerki pa je Dražen na kraju dobio 36 bodova i tako prešao u vodstvo. Za svoje je goste pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Draškova heljda, glavnog jela Svinja u kaputu i deserta Starigrad u modernome.

Domaćin je nasmiješen dočekao goste, a potom su nazdravili rakijama od šljive, višnje i oraha za ugodnu večer. „Rakijice su bile odlične“, rekla je Bernardica, a kad su sjeli, komentirali su kako je dekoracija stola lijepa, ali i priznali da su očekivali malo više.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za prvo večerašnje jelo domaćin je poslužio heljdu i zelje u štruklima, a svi su komentirali kako lijepo izgleda. „Ideja savršena, nisam to nikad probala“, komentirala je Jasminka, a s njom se složila i Bernardica, koja je potom otkrila kako nije ljubiteljica kaše. „Okusom je bilo savršeno“, rekla je Lucija, a Kristijan zaključio: „Kombinacija kiselog zelja i heljde bila mi je odlična.“

Glavno jelo bilo je svinjski lungić u umaku od čvaraka s pireom. „Bilo je odlično, ukusno, dobro začinjeno lijepo servirano i dekorirano“, rekao je Kristijan, a Jasminki i Bernardici jako se svidio umak od čvaraka. No najmlađa kandidatkinja tjedna Lucija nije bila ništa posebno impresionirana pa je rekla: „Meso mi je bilo malo suho i nije me se baš dojmilo, a puslica od krumpira bila je dobra.“

Došlo je vrijeme za desert, a svima se svidio izgled kolača. Kristijanu se svidio i okus iako nije neki ljubitelj slatkog, za razliku od Bernardice koja ga naprosto obožava pa je komentirala kako je Dražen ispunio njezina očekivanja. „Savršeno je to napravio“, rekla je, a ubrzo je domaćin zapjevao gostima pjesmu Hanke Paldum „Ali pamtim još“, a potom su svi zapjevali svima dragu i poznatu pjesmu „Kad procvatu jabuke“. „Podravska pjesma za kraj bila je odlična“, komentirao je Kristijan.

Za Draženovu večeru Jasminka je dala ocjenu deset zato što joj je sve bilo dobro i Dražen je bio odličan domaćin, Lucija je dala ocjenu sedam zato što je više očekivala i glavno jelo joj je bilo prejednostavno, Kristijan je dao devetku - jela su bila fina i ukusna, domaćin super, jedina mu je zamjerka što je bilo količinski previše, Bernardica je dala ocjenu deset jer joj se sve svidjelo.

Kako ću sutra kuhati mesar Kristijan i hoće li mu sve ići po planu - ne propustite pogledati i novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u!

  • Večera za 5 na selu - nova sezona

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!