Ostani doma
Ne znate kako pripremiti divljač? Ljubica ima odličan recept za gulaš s domaćim njokima!
RTL

Večera za 5 na selu

Ne znate kako pripremiti divljač? Ljubica ima odličan recept za gulaš s domaćim njokima!

Ljubica Siljan gostima je ponudila slanu roladu za predjelo, zatim gulaš od divljači s domaćim njokima za glavno jelo te desert od kokosa i čokolade. U nastavku pročitajte njezine recepte koji su idealna inspiracija za ručak ili večeru.

Predjelo: Hladna rolada s ombolom i šunkom

Sastojci:

4 jaja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

200 ml tekućeg jogurta

200 g brašna

1/2 praška za pecivo

6 kiselih krastavaca

malo peršina

100 g suhog ombola

100 g šunke

300 g mliječnog namaza ili krem sira

3 žlice kečapa

Priprema:

Četiri bjelanjaka s malo soli izmutiti u snijeg. Izmiksati četiri žutanjka s malo soli i dodati jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sve izmiksati te u smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka. Odvojiti 1 žlicu smjese i u nju dodati 3 žlice kečapa, a ostalo izliti na papir za pečenje. Od odvojene smjese s kečapom napraviti fleke (točke) po smjesi za roladu i staviti u pećnicu 12 minuta na 150 stupnjeva. Kada je tijesto, tj. rolada pečena, zamotati je u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi. Nadjev napraviti od sušenog ombola, šunke, kiselih krastavaca, krem sira, kuhanog ribanog jajeta i malo peršina. Time premazati tijesto i ponovo zarolati.

Glavno jelo: Šugo od vepra s njokima

Sastojci:

1.3 kg vepra

4 glavice crvenog luka

2 mrkve

pola korijena celera

1 rog crvene paprika

peršin

ružmarin

lovor

papar

bijelo vino

crno vino

pelati

Priprema:

Vepra marinirati u bijelom vinu, lovoru, ružmarinu i luku, najbolje preko noći. Meso kratko prodinstati. U posebnoj posudi prodinstati luk, celer i mrkvu, dodati meso te pelate i vino. Kuhati 3 sata. Poslužiti uz njoke.

Sastojci za njoke:

3 kg krumpira

malo brašna

malo maslaca

3 jaja

Priprema:

Krumpir skuhati u kori i ostaviti da se ohladi. Zatim ga oguliti, propasirati te dodati maslac, brašno i jaja. Tijesto razvaljati i rezati na debljinu od 2 cm. Njoke skuhati u slanoj vodi.

Desert: Čokoladna rolada s kokosom

Sastojci:

1 l mlijeka

11 žlica šećera

6 žlica brašna

5 žlica gustina

2 žlice kakaa

100 g margarina

100 g čokolade za kuhanje

150 ml vrhnja za šlag

200 g kokosa

Priprema:

U 1 litru mlijeka stavite 9 žlica šećera i stavite da prokuha na laganoj vatri. Pomiješajte 6 žlica brašna, 5 žlica gustina, 2 žlice kakaa i 2 žlice šećera. Od litre mlijeka odvojite malo, dodajte u smjesu i dobro razmutite (kao puding). Smjesu uspite u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Kad je gotovo, u smjesu dodajte 100 g margarina i 100 g čokolade za kuhanje i dobro promiješajte dok se sve ne poveže. Vruću smjesu izliti u kalup koji ste prethodno posuli s kokosom. Kad se ohladi, izmiksajte vrhnje za šlag i premažite po ohlađenoj smjesi. Prerežite i preklopite kako bi se formirale rolice.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!