Ostani doma
Počinje 14. sezona 'Večere za 5 na selu', a prvi se tjedan kuhaju delicije u Splitu i okolici!
RTL

Od 6. rujna na RTL-u!

Počinje 14. sezona 'Večere za 5 na selu', a prvi se tjedan kuhaju delicije u Splitu i okolici!

RTL-ova najdugovječnija zabavna kulinarska emisija prikazivat će se od ponedjeljka do petka u poznatom terminu od 20.15 sati. Led u kuhanju pred kamerama prvi će probiti temperamentni Splićani koji s nestrpljenjem čekaju pokazati svoja jela i kulinarski talent.

Dunja Topšić Bašić, Sandra Matijević, Marija Tadić, turistički Jakov Marendić i Vjera Alberta Rismondo provest će pet dana u druženju, kuhanju, kušanju jela te komentiranju i ocjenjivanju. Tko su novi kandidati i koji su njihovi trikovi za pobjedu – pročitajte u nastavku!

Dunja Topšić Bašić (37)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Kaštel Lukšića dolazi 37-godišnja frizerka Dunja Topšić Bašić, koja se iz Slavonije preselila u Dalmaciju, gdje živi sa suprugom. Za sebe kaže da vesela, zabavna, jednostavna osoba koja je uvijek spremna za društvo i voli provoditi vrijeme u prirodi, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se da bi pokazala Dalmatincima kako se kuha i pripremaju slastice u Slavoniji. Naravno, omiljena kuhinja joj je slavonska! Najčešće priprema meso i povrće, a svojom najvećom manom u kuhanju smatra to što ne stigne probati sve što pripremi. Jako je sigurna u svoje kulinarsko umijeće, kaže da je maksimalno predana kuhanju i vjeruje u pobjedu.

Sandra Matijević (43)

Njegovateljica Sandra Matijević ima 43 godine, dolazi iz Dugopolja kod Splita, a u emisiju 'Večeru za 5 na selu' prijavila ju je kći zato što smatra da njezina mama zna stvarno dobro kuhati, istinski uživa u tome, a uz to je vesela i druželjubiva osoba. Sandra dodaje i iskrena zato što nema strpljenja za ljude koji dolaze u emisiju da bi se glupirali. Najčešće priprema domaća jela, omiljeno joj je teletina s krumpirima, priznaje da ima 'malih problema' sa začinima, no kuha s ljubavlju pa vjeruje da bi mogla i pobijediti. U slobodno vrijeme bavi se slikanjem i crtanjem, a jako voli i životinje - ima tri mačke, dva psa i papigu!

Marija Tadić (69)

Marija Tadić iz Splita radni je vijek provela kao spremačica u bolnici, a sada je umirovljeničke dane ispunila uistinu zanimljivim aktivnostima kao što su pjevanje, ples, šetanje, sport, brzo hodanje, vožnja bicikla i, naravno, kuhanje! Uz sve to, ima vrt u kojem rado provodi vrijeme. Nije joj strano ni pojavljivanje na televiziji s obzirom na to da je ta 69-godišnjakinja prije 12 godina sudjelovanja u 'Večeri za 5' te emisijama 'Mijenjam ženu' i 'Punom parom'. Za sebe kaže da je vesela, komunikativna i druželjubiva osoba, a ponovno se prijavila u popularni kulinarski show zato što voli izazove i druženja. Najčešće priprema hrvatsku i bosansku kuhinju, ponekad talijansku, a svojom vrlinom u kuhanju smatra to što je perfekcionist.

Jakov Marendić (46)

Iz Splita dolazi i 46-godišnji Jakov Marendić koji se bavi turizmom, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavio se ponajviše zato što voli taj kulinarski show, ali smatra da su kandidati malo dosadni pa bi želio to promijeniti. Obožava dalmatinsku i općenito mediteransku kuhinju, najčešće spravlja ribu i plodove mora, omiljeno jelo mu je brudet, no najvažnije je da vjeruje kako je odličan kuhar, što mogu potvrditi njegovi prijatelji koje često poziva u goste. Za sebe kaže da je klasičan Škorpion i klasičan Dalmatinac - duhovit, ciničan, temperamentan, iskren i samouvjeren, a svojom najvećom vrlinom u kuhanju smatra to što, kako kaže, nema stresa.

Vjera Alberta Rismondo (36)

Turistička djelatnica Vjera Alberta Rismondo dolazi iz Splita, ima 36 godina i za sebe kaže da je društvena, vesela i snalažljiva osoba te nadasve dobra kuharica. Osim pripremanja delicija, njezini hobiji i interesi su putovanja, filmovi, glazba, tarot, upoznavanje ovih kultura kako gastronomski, tako i sociološki. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zato što emisiju prati od samih početaka, jako joj je zabavna i poučna, a i drago joj je gledati kako se ljudi snalaze pred kamerama i u kuhinji. Smatra da u kuhanju nema mane; brza je, organzirana i vješta, a preferira mediteranska jela te priznaje kako bi voljela pobijediti.

Nove nastavke 'Večere za 5 na selu' pratite od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!