Ostani doma
Jelovnik za tri desetke: Isprobajte recepte moslavačkog Bradleyja Coopera
RTL

U SLAST!

Jelovnik za tri desetke: Isprobajte recepte moslavačkog Bradleyja Coopera

Mihael je za svoj jelovnik dobio tri desetke, a mi donosimo njegove recepte.

Predjelo: mali žuti na vrhu

sastojci:

  • tost kruh
  • topljeni sir picok classic
  • pariška salama
  • prepeličja jaja
  • vlasac
  • sherry rajčica
  • svježi krastavac

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

recept:

  • kalup od muffina ili slični kalup namazati maslacem ili uljem
  • u kalup staviti šnitu kruha i redom stavljati narezani sir na kockice i sitno naribanu salamu
  • staviti peći u ugrijanu pećnicu na 180 c 5-6 minuta
  • izvaditi iz pečnice i dodati  po tri prepeličja jaja na svaki
  • vratiti u pečnicu dok se jaja ne ispeku (cca 5 min)
  • poslužiti sa sherry rajčiciom i svježim krastavcima

Glavno jelo: rok-rok my baby

sastojci:

  •  2 kg svinjeći but
  • 9 češnja češnjaka
  • 2 žlice senfa
  • 5 lista lovora
  • 1 kg luka
  • 200 grama mrkve
  • 2 dcl pasirane rajčice
  • 2 žličice crvene paprike
  • ljuta paprika po želji
  • sušeni vrganji
  • 0,5 l bijelog vina
  • ulje, sol, papar 

recept:

  • svinjetinu narezati na kockice, posoliti, popapriti, dodati slatku i ljutu papriku, senf i pouljiti. dobro promiješati i ostaviti preko noći u hladnjaku da se marinira.
  • nasjeckati luk i češnjak, naribati mrkvu i sve staviti u lonac. dodati meso i malo ulja pa neka se dinsta 20 min.
  • preliti vodom( da pokrije) i dodati lovor i rajčicu
  • kada počne kuhati smanjiti vatru i nastaviti kuhati oko 1,5 sat
  • po potrebi dolijevati vodu
  • dodati vino, vrganje i začine po potrebi i kuhati još dok vino ne ispari

 

Prilog:

sastojci:

  • 600grama starog kruha
  • 4 dcl mlijeka
  • 4 jaja
  • 2 crvena luka
  • peršin, sol, papar
  • kuhinjska krpa ili gaza

recept:

  • stari kruh narezati na kockice i staviti u pečnicu da se posuši
  • osušeni i ohlađeni kruh preliti s mlikekom i ostaviti par minuta da odstoji
  • isjeckati luk na ulju ili maslacu
  • kruhu dodati poprženi luk, izmućena jaja, peršin, sol i papar
  • dobro izmješati rukom da se povešu sastojci
  • kuhinjsku krpu ili gazu(paziti da je krpa ili gaza oprana samo sa vodom bez praška za veš i omekšivaća) namočiti i ocjediti
  • raširiti gazu na radnu plohu i smjesu u obliku vajlka zamotajte u gazu. povezati gazu koncem
  • staviti štrucu da se kuha u posoljenu vodu(voda mora kipiti)
  • kuhati 25-30 min
  • izvaditi štrucu, ocjediti, odmotati i rezati na šnite

 

Desert: fantazija od jaja

sastojci:

  • 2 l mlijeka
  • 12 jaja
  • 200 grama oštrog brašna
  • 250 grama šećera
  • 200 grama šečera u prahu
  • 2 kom vanili šečera
  • lisnato tijesto
  • šlag

recept:

  • razvaljati lisnato tijesto na veličinu tepsije
  • peći na masnom papiru dok ne porumeni
  • u lonac staviti 1,5 l mlijeka, 250 grama šećera, vanilij šečer i stavitin da se zagrije i otopi šečer
  • izmutiti žumanjke, u njih dodati preostalo mlijeko i brašno
  • smjesu ulijevati u vruče mlijeko neprestano mješajući pjenjačom, kuhati na vatri dok se ne zgusne
  • izraditi bjelanjke u snijeg i dodati šečer u prahu
  • povezati bjelanjke s skuhanom smjesom pjenjačom ili špahtlom
  • na dno tepsije staviti jednu koru lisnatog, preliti smjesom i poklopiti drugom korom lisnatog. lagano pritisnuti i staviti u hladnjak preko noći
  • ohlađeno rezati na kocke i u krasiti šlagom

 

 

  • Večera za 5 na selu - nova sezona

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

    Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!