Ostani doma
Srednjoškolka Tea oduševila je svojom večerom, a mi imamo njezine recepte!
RTL

U SLAST!

Srednjoškolka Tea oduševila je svojom večerom, a mi imamo njezine recepte!

Tea je bila prva ovotjedna domaćica 'Večere za 5 na selu'

PREDJELO - KRUH OD SIRA

Sastojci: 2 šalice brašna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

               1 šalica mlijeka

              20 dkg ementalera

               1 prašak za pecivo

               1 mala žlica soli

 

Priprema: U posudu stavimo dvije šalice brašna, jedan prašak za pecivo, šalicu mlijeka, malu žličicu soli te 20 dkg naribanog ementalera. Sve navedeno dobro promiješano dok ne dobijemo kompaktnu smjesu koju stavljamo u kalup za pečenje. Pečemo 30 minuta na 200 stupnjeva.

PREDJELO - PAŠTETA OD TUNE

Sastojci: 3 teglice tune

               1 sirni namaz

               2 zdenka sira

               1 žlica majoneze

               1 žlica senfa

               prstohvat soli

               list od 2 pešina

               prstohvat vlasca

               papra po želji

               par kapi maslinovog ulja

Priprema: Sve navedene sastojke pomiješat u blenderu. Probati i dodavati senfa po želji. Kad se smjesa zmiksa staviti u fižider na hlađenje.

 

GLAVNO JELO - ĆAĆIN GRDELIN

Sastojci: 2 kg jadranske lignje

               2 velike žice krušnih mrvica

               prstohvat soli

               list od 2 peršina

               malo papra

               4 režnja češnjaka

               1 dcl maslinovog ulja

 

Priprema: Očistiti otprilike 2 kg liganja, narezati krakove te dodati dvije velike žlice krušnih mrvica, malo soli i papra, peršina i 1 dcl maslinovog ulja te 4 režnja češnjaka i sa time napuniti liugnje. Peći 1 sat na 180 stupnjeva.

 

MEDITERANSKI RIŽOTO

 

                          2 mrkve

                          2 paprike

                          2 tikvice

                          1 patlidžan

                          100 grama cherry rajčica

                         prstohvat soli

                         prstohvat papra

                         2 režnja češnjaka

                         2dcl bijelog vina

                         2 dcl pasirane rajčice

                         2 kapule

                         20g peršina

                        1/2 kg riže

 

Priprema: Na maslinovom ulju prodinstati kapulu, pa isto učiniti i sa usiznjenim češnjakom par sekundi nakon što kapula požuti. Dodati narezanu mrkvu i papriku i ostalo povrće te kada omekša dodati rižu i sve prodinstati. Nakon par minuta dodati rajčice, crvene paprike po želji te kuhati na laganoj vatri dok se riža ne skuha. Pred kraj dodati papar, pešin, sol i topčo poslužiti.

 

DESERT - SLATKI TROKUT

Sastojci: 300 g mljevene plazme

               10g maslaca

                1/2 kg šumskog voća

                1/2 kg svježeg sira

                5 velikih žlica šecera u prahu

                želatina

               šlag

               vanilin šećer

               naribana korica limuna

 

Priprema: 300 g mljevene plazme stavimo u posudu i otopimo 10ak grama maslaca kojeg dodamo u plazmu. Sve prelijemo sa 2 dcl mlijeka, umutimo i stavimo u kalup.

Pola kg svježeg sira stavimo u posudu, dodamo 5 velikih žlica šećera u prahu, jedan vanilin šećer te naribamo malo korice limuna i dodamo malo limunovog soka. Na kraju dodajemo u smjesu malo želatine, te pola litre šlaga sa dodanim šlag fixom te stavimo preko već postavljene plazme. Na kraju stavljamo kuhati 2 dcl vode i dodamo pola kg šumskog voća. Želatinu ubacimo u sve to i stavljamo na hlađenje. Na ohlađeno stavljamo kremu i poslužujemo.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!